Zitten er nog addertjes onder het gras bij een koop nu en betaal over 12 maanden zonder rente aanbieding?

Ik ben op zoek naar een tweedehands auto van +/- 10000 Euro en heb het geld daar inmiddels ook wel voor bij elkaar, nu kom je vaak van die advertenties tegen van koop nu en betaal over 12 maanden zonder rente.
Als ik nu dat bedrag nog een jaartje op een spaarrekening kan laten staan en na een jaar het aankoopbedrag kan betalen lijkt me dat best wel aantrekkelijk.
Of zitten er nog addertjes onder het gras dat het misschien toch niet zo aantrekkelijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het addertje onder het gras is dat dat geld aan jou word geleend en je een BKR registratie krijgt. Met die BKR registratie kun je bijvoorbeeld geen hypotheek krijgen. Verder moet je ervoor zorgen dat je over die 12 maanden wel het bedrag hebt liggen om de auto te betalen. Het is wel zo aantrekkelijk om het geld wat je nu niet meteen hoeft te betalen dan maar voor andere dingen uit te geven en over een jaar kom je er achter dat je de auto niet geheel kunt betalen. Verder zal de garage je bepaalde plichten opleggen. Zoals dat je het onderhoud strikt bij hun moet laten uitvoeren enz. Ergens zullen ze hieraan geld moeten verdienen, anders deden ze het niet.

Het addertje is meestal dat als je niet betaalt je een forse rente moet betalen. Jij loopt de kans dat in het komende jaar een paar dingen stuk gaan die je gaat betalen met je autogeld en na een jaar heb je niet genoeg. Als je zeker weet dat je die 10.000 nog hebt en je zet het weg kun je dat doen inderdaad maar toch voel ik me lekkerder als ik het nu betaalt heb en gewoon echt in mijn eigen auto rijd.

Ik verwonder mij daar ook altijd over en vraag me af, of ze dan i.p.v. die rente erg hoge administratiekosten rekenen. Maar ik ben dergelijke aanbiedingen nog nooit bij tweedehands auto's tegengekomen. Mocht dat wel zo zijn, laat je iig goed informeren!

de auto verzekering/ lening speelt in op de winst die het maakt als jij uiteindelijk niet op tijd kan betalen. Zo werkt voorschotje,nl ook. Zij willen bijv binnen 2 weken het geld terug maar gaan wel er van uit dat een x % zijn schuld niet op tijd terug kan betalen. Mocht dit het geval zijn gaan zij met gigantische rente bedragen gooien. Dat is hun winst en dit kan je ook bij dit soort leningen verwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100