waarom zijn last-minute tickets goedkoper?

Voor ons profielwerkstuk over Luchtvaarteconomie zoeken wij antwoord op de vraag waarom last-minute vliegtickets goedkoper zijn dan normale tickets. Is er iemand die hier antwoord op weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Last minute tickets zijn al jaren niet meer goedkoper dan gewone tickets. De boekingssystemen zijn zo geavanceerd dat er ook bijna geen halflege vluchten meer zijn. Vroeger wel, toen kon je last minute voor een appel en een ei ergens heen. Maar er is wel een ideaal tijdstip om een vlucht te boeken. Bijgaand artikel is interessant als je hier meer over wil weten.

De vraag of echte last minutes bestaan is lastig te beantwoorden aangezien het begrip last minute door iedereen op andere manier gedefinieerd kan worden. Bovendien worden vele reizen bestempeld als zijnde last minute reis, maar blijkt het tegendeel waar te zijn. Dit kan het geval zijn wanneer de vraag naar een bepaalde bestemming ineens erg groot is en er complete vakanties worden samengesteld door het combineren van accomodaties die op het laatste moment gecontracteerd worden. Ook dit wordt een vorm van last minute genoemd, maar hoeft niet altijd goedkoper te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100