Vanaf 2000 is het mogelijk om via de AEX opties op Microsoft aan te schaffen. Waar is het onderliggende aandeel genoteerd, in de VS of in Nederland?

Hieronder het krantenbericht:

Algemeen Nederlands Persbureau ANP

March 7, 2000
17:46 Central European Time

Eerste handelsdag internationale opties 'bemoedigend'

De Roo

SECTION: ECONOMIE

LENGTH: 210 words

DATELINE: AMSTERDAM (ANP)

Van spectaculaire omzetten was nog geen sprake. Maar de eerste handelsresultaten in internationale opties waren zeer zeker bemoedigend, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse effectenbeurs AEX. Tijdens de eerste handelsdag werden dinsdag in totaal zo'n 400 optiecontracten verhandeld via de AEX, waar ook de optiebeurs in is opgegaan.

,,Er is veel vraag naar dergelijke opties'', merkt de zegsman op. ,,Maar je moet niet verwachten dat het op de eerste dag al storm loopt.'' Bij een aantal banken, waaronder de Postbank en ING Bank, kan bovendien nog helemaal niet in de opties worden gehandeld, omdat zij met technische problemen kampen. Binnen een paar weken moeten die verholpen zijn.
De AEX hoopt met de internationale opties op Nokia, Intel, Microsoft, Deutsche Bank, Cisco en Deutsche Telekom vooral de particuliere belegger aan zich te binden. Halverwege de jaren tachtig deed de beurs daar ook al een poging toe, maar dat was toen geen succes.
Het finse Nokia was dinsdag veruit het populairst. Daarvan gingen ongeveer 200 contracten over de toonbank. Ter vergelijking: van het veel verhandelde ABN Amro gaan er gemiddeld zo'n 15.000 per dag om. Van staalproducent Corus werden dinsdag 50 opties verhandeld, aldus de AEX-man.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien microsoft ongetwijfeld een hoofdfondszal zijn en niet in de AEX als hoofdfondsen is opgenomen ga ik ervan uit dat het in ondeliggende aandeel in de VS isgenoteerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100