waarom maken we geen extra geld en geven we dat aan de arme landen?

dit vroeg ik me eens af. ik weet dat de waarde daalt als we te veel euro's maken. maar waarom wisselen we dat niet gelijk om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft te maken met hoe het monetaire systeem in elkaar zit en uiteindelijk met schulden. Kort door de bocht uitgelegt komt het op het volgende neer. Je hebt een land, met in dat land regering en een bank. De regering van het land zegt tegen de bank dat zij 10.000.000 (10 miljoen) wil hebben. De bank zegt op diens beurt dat de bank dit zal uitlenen tegen rente van 10%. De regering leent dus 10.000.000 met rente. Na 1 jaar besluit de regering het geld terug te betalen en geeft het geleende bedrag van 10.000.000 weer terug. Maar de rente die verschuldigd is 100.000 kan niet terug betaald worden omdat dat geld nooit heeft bestaan. En dus ontstaat er schuld. Het komt er op neer dat een staats schuld dus nooit afbetaald kan worden. Hoe meer geld er gemaakt word hoe meer schuld er ontstaat en hoe minder het geld dus waard word. Dit monetaire systeem ligt sinds een paar jaar onder vuur omdat het een basis zou zijn van corruptie, tot in de hoogste groep van de macht hebbenden voor meer informatie zie: http://www.rayservers.com/images/ModernMoneyMechanics.pdf Zeitgeist the Movie http://www.youtube.com/watch?v=OrHeg77LF4Y Zeitgeist Addendum ( vervolg van eerste film ) http://www.youtube.com/watch?v=EewGMBOB4Gg Zeitgeist Moving Forward ( vervolg van 2e film ) http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w en de Zeitgeist Movement zelf http://www.thezeitgeistmovement.com/ Erbij moet verteld worden dat vele mensen Zeitgeist zeer sterk ondersteunen maar dat er tevens vele mensen zijn die het Zeitgeist gebeuren ook afwijzen. in de films komen vele dingen aan bod die door vele als waarheid worden gezien en door anderen als onzin met deze kennis is het altijd verstandig zelf een conclusie te trekken en je niet te laten leiden door slechts 1 kan van een verhaal.

De arme landen worden nog steeds gezien als een soort onoplosbaar probleem, maar de tijd schrijdt voort en een enorm aantal landen heeft nu al de welvaartsniveaus bereikt die we hier in de vijftiger jaren hadden. Daarom zijn er geen speciale maatregelen nodig en zal zelfs Afrika mettertijd op hetzelfde niveau komen als de westerse landen. Een mentaliteitsomslag zou misschien nog helpen om wat meer economische activiteit te genereren in ontwikkelingslanden, maar gezien de volkswoede die uitbrak toen Willem Alexander een villa in Mozambique liet bouwen zal die verandering in Nederland nog wel een hele tijd uitblijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100