Ik wil graag sparen bij een bank en dan aangeven pas over 2 jaar aan dat geld te mogen. Is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Banken hebben producten zat waar je zaken voor een langere periode kan vast zetten, gewoon even langs gaan en je laten voorlichten.

Ja, dat kan b.v. met een deposito. Toegevoegd na 1 minuut: 2 jaar = 3,00% rente bij NIBC Direct Bank Toegevoegd na 6 minuten: Deposito is het in bewaring geven, en doorgaans wordt daarmee bedoeld: het in bewaring geven van geld aan een bank.

Tuurlijk, kijk eens bij de asn bank. Deze bank staat bekend als een 'groene' bank, die bv microkredieten verleend en véél meer. Succes ermee.

Jazeker kan dit. Iedere bank kan dit voor je regelen. Vaak zijn er bij spaarrekeningen met een vaste looptijd wel eisen aan de minimum inleg. Dit betekent dat de bank dit soort rekeningen alleen opent voor de wat grotere bedragen, bijv vanaf 1000 euro. Ook zijn er beperkingen aan extra stortingen die je later op deze rekening zou willen doen. Hou er ook rekeningen mee dat, mocht je onverhoopt tóch willen opnemen van deze rekening, je daar waarschijnlijk een boete voor moet betalen. Op dit moment is de rente voor spaarrekeningen met een vaste looptijd erg laag, het weegt nauwelijks op tegen direct-opneembaar sparen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100