is het slim om nu te beleggen? ( aandelen etc. )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas kan niemand een goed antwoord geven op de vraag wanneer je moet instappen. Wel kunnen mensen hier tips over geven of hun persoonlijke mening er op los laten. Ik denk dat je je beter kan afvragen wat je beleggingsstrategie zal worden en of deze past bij het eventueel nu instappen. Mits je een brede beleggingshorizon kiest is gespreid instappen een erg goede optie. Verdiept u hier eerst heel goed in. Maar stap nooit op 1 moment in met al uw vermogen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het onderstaande filmpje over het gespreid instappen.

Als je je goed oriënteert, dan kun je ook nu best winst maken met beleggingen. Kwestie van eerst goed inlezen en niet blind instappen. maar dat geldt eigenlijk voor alle tijden.

Hang van je horizon af. Wil je beleggen voor korte termijn, dan is het geen goed moment. Op lange termijn, liggen de zaken gunstiger. Je kan altijd daytraden, en op dagbasis winsten behalen. Maar daar heb je dan weer een andere kennis voor nodig.

Het is altijd slim om te beleggen, het rendement kan vele malen hoger zijn dat wat je op een spaar rekening bijelkaar sprokkelt, het enige is dat je t wel goed moet doen. Er is mij altijd verteld dat het beleggen in aandelen voor een langer tijd moet gebeuren wil je er een leuke winst uit halen, voor korte termijn kan je beter gaan handelen in opties, daar kan je zelfs nog een "put-optie" op zetten. wat eigenlijk betekent dat jij denk/zegt dat de prijs naar beneden zal gaan binnen een bepaalde periode, gaat de prijs naar beneden maak jij winst.. Meer info in het linkje

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/beleggen/37627...

Ik zeg als je geld over hebt en je kun het nog een tijd missen zou zeker doen, de AEX-index stond ongeveer 3 jaar geleden op 550 en staat nu op ongeveer 310. met de stand van 310 nu zijn we al weer op de terugweg van 180 punten. Op deze stand van 310 staan we inmiddels alweer ongeveer driekwart jaar. In 3 jaar tijd zijn we dus 40% gedaald terwijl voor aandelen een lange-termijn rendement geld van +10% / jaar. Deze dalende trend van de afgelopen jaren moet dus volgens de statistieken weer een keer ingelopen worden, d.w.z. dat we veel harder dan 10% gaan stijgen. We kunnen bij nieuwe tegenvallende berichten eerst ook nog gaan dalen, en zullen dan bv. over pas een jaar in een keer hard om hoog gaan, en veel hoger stijgen dan de daling. Het is en blijft toekomstmuziek, mar ik zou zeggen zeker kopen op een lange-termijnvisie. Je zou dus kunnen beschouwen dat als er geen recessie was geweest we op dit moment 70% hoger hadden moeten staan.

Er is maar twee partijen die winst maken met beleggen en dat is de bank en de institutionele belegger, die maken ook de prijs van de aandelen en obligaties. Jij als particuliere belegger kan nooit iets verdienen, want de bank roomt die winst meteen middels provisie af. Ook in een casino kun je er nooit beter op worden. J kunt een slag maken en dan is het over. Het is dus NIET slim om te beleggen.

op dit moment heeft echt beleggen vrij weinig zin. de AEX gaat al 6 maanden tussen de 340 en de 300 op en neer dus echt grote winst zul je niet maken. het is ook vrij instabiel. . .maar goed als je dan wilt beleggen doe het dan in duurzaamheid Toegevoegd na 4 minuten: en hoewel ik denk dat de economie nog een flinke klap gaat krijgen wereldwijd. maar als je dan toch moet kiezen. ..kies dan voor bedrijven uit china of europese bedrijven die daar gevestigd zijn. europa en amerika en dan met name amerika gaan zeker nog instorten china die heeft wellicht een kans dat het redelijk op niveau blijft. alleen als ik je een iets mag aanraden zou ik gewoon zeggen dat je nog ff moet wachten.

Dat hangt erg af van je persoonlijke omstandigheden. Welke beleggingshorizon heb je? (dus wanneer heb je het geld weer nodig?) Wat wil je daarna doen met dat geld? Is het een extraatje waarvan je niet afhankelijk bent, of heb je t nodig om later van te leven, of om te gebruiken voor het kopen van een huis? Welk risico durf je te nemen met je geld? Over het algemeen kun je stellen dat je niet moet gaan beleggen als je het geld binnen nu en 3 jaar weer wil gebruiken. Beleggen is iets voor de lange termijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100