Kun je aandelen in een attractiepark hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het attractiepark op de beurs genoteerd staat, dan kan je daar aandelen in hebben. En als het park ene BV is, zou je ook aandelen kunnen hebben, maar dan moet je daadwerkelijk eigenaar binnen die BV zijn, bijvoorbeeld oprichter, werknemer die een aandelenpakket heeft of financier.

Bij een naamloze vennootschap (NV) zowiezo, bij een besloten vennootschap(BV) zul je meestal mede-eigenaar of een ander belangrijk persoon binnen het bedrijf zijn. Aandelen komen dan niet op de beurs terecht zoals bij een NV, maar worden min of meer onderling verhandeld, als ze al verhandeld worden. Ik hoop dat ik genoeg duidelijk heb gebracht :)

Ja dat kan. Als je wat ziet in attractieparken, dan kun je aandelen Compagnie des Alpes kopen. Je bank kan je informeren hoe je dat doet. Compagnie des Alpes is o.a. eigenaar van Dolfinarium, Walibi, en veel Franse pretparken zoals Parc Asterix. http://nl.wikipedia.org/wiki/Compagnie_des_Alpes Op dit forum en blog kun je er meer over lezen, en wat beleggers ervan vinden. http://www.beursig.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=394 http://thecrazyinvestor.blogspot.nl/2012/04/compagnie-des-alpes.html Of het verstandig is, dat is een heel andere zaak. Als je 5 jaar geleden had geinvesteerd in Compagnie des Alpes, dan was je nu meer dan de helft van je geld kwijt geweest. Maar dat zal voor veel aandelen gelden. Als je onderstaande grafiekje bekijkt, zou je ook kunnen zeggen, dat NU het moment is om in te stappen, want de aandelen zijn spotgoedkoop. Nadere toelichting bij het plaatje vind je hier: http://grafieken.tijd.be/360152375

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100