Kun je ook online via de computer aandelen aankopen en verkopen?

Zou willen weten of je aandelen via het internet kunt aankopen en verkopen. Meestal moet een bank bemiddelen in dergelijke zaken. Als het mogelijk is, hoe beheer je een aandelenpakket op de computer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem een kijkje op binckbank.nl of tradersonly.nl. Ik raad u ten zeerste af om via u eigen bank (of een andere bank) aandelen te kopen of te verkopen. Het bedrag dat zij aanrekenen om het order te plaatsen ligt veel te hoog en knaagt aanzienlijk aan u rendement. Als u belegt in aandelen is het belangrijk om u kostenpercentage zo laag mogelijk te houden. De beste optie gaat zijn om u te registreren bij binckbank. U vindt er ook voldoende informatie hoe alles in zijn werk gaat + binckbank is speciaal ontwikkelt om aandelen via internet te kopen of te verkopen met een zeer laag kostenpercentage. Toegevoegd na 6 minuten: Nog ter aanvulling en een goed tip die ik u geef. Als u wil beleggen in aandelen, opties, turbo's of speeders, bezint eer ge begint en zorg ervoor dat u hier voldoende kennis over bezit. Zomaar gaan beleggen in aandelen zonder voldoende kennis resulteert zeer vaak in het verliezen van u zuurverdiende centen. Zeer belangrijk ook -> Maak een combinatie van fundamentele analyse met technische analyse. Fundamentele analyse om te kijken of u te maken heeft met een gezond bedrijf en dit wel de moeite gaat lonen om hierin te investeren. Technische analyse om u een zicht te geven op wanneer het aandeel koopwaardig is en wanneer niet. Groeten

Ja, dat kan heel gemakkelijk. Je kan bij je eigen bank vioa inyternetbankieren waarschijnlijk in aandelen handelen. Of je kan bij bv Binck een account aanmaken. De bank waarbij je een account maakt zal een bepaald bedrag in rekening brengen voor het beheren van je aandelen, alsmede een bepaald percentage in rekening brengen als je koopt of verkoopt. Voor je je zuurverdiende geld in aandelen mag steken zal je een klein testje moeten ondergaan -gewoon online bij het opgeven- waaruit zal blijken welk type belegger je bent. Hierbij hoort een zeker risico nivo voor de bank. Zo kan je zeer speculatief zijn ingesteld, maar heb je eigenlijk geen geld dat je kan verliezen. De bank zal je dan eerst willen informeren over de risico's. Als je eenmaal een account hebt, kan je zoeken in het aanbod, meestal alles van Nederland en een deel van buitenlandse aandelenbeurzen. Je legt online een bepaald bod in, bv, 10 aandelen ING voor 8 euro het stuk. Als er verkopers zijn die voor dat bedrag je aandelen willen verkopen, dan regelt de bank de financien, en verschijnen er 10 aandelen ING op je account. Voordat jij begint, lees goed in op het fenomeen aandelen, opties, turbo's etc. Bedenk hoeveel geld je maximaal wilt verliezen op de aandelenmarkt, en probeer te begrijpen hoe eea werkt. Het is niet 'zomaar gokken' als je geld wilt verdienen op de aandelenmarkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100