Ik ben op zoek naar een goede bank waar ik een spaarrekening wil afsluiten.

Ik wil het graag zo makkelijk mogelijk houden in de aanvraag en mijn geld ten alle tijde kan gebruiken zonder pinpas. Dus alleen via internetbankieren. Heeft iemand een idee wat goed voor mij is of iemand zelf erg blij met zijn/haar bank? Ik ben op zoek naar aanraders!

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik lees ook vaak dat er een minimum bedrag op je rekening moet staan, dit heb ik liever niet natuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bank of Scotland heeft hoogste rente 2,6% en je krijgt 20€ verder heb je geen minimumbedrag nodig

Een spaarrekening is een apart soort rekening waarop meer rente wordt gegeven dan op een gewone betaalrekening. Dat betekent eigenlijk automatisch dat er een paar voorwaarden aan zitten, omdat de bank die hogere rente wel ergens van moet kunnen dekken. In de regel zit dat inderdaad in het minimum bedrag dat er op de rekening moet staan, en de vrijheid om over het geld te beschikken. Over het algemeen kun je daar twee dingen over zeggen : - Hoe minder beperkingen, hoe lager de rente - Hoe hoger de rente, hoe groter het risico (al gaat dat voor zuivere spaarrekeningen meestal niet op, dan moet je meer denken aan beleggen). Over het algemeen is het bij de meeste banken lood om oud ijzer. Vermoedelijk kan de site uit de bron je wel verder helpen op je zoektocht. De enige kleine tip die ik je nog kan geven is : open een Duitse spaarrekening. Daar is de rente over het algemeen een stukje aantrekkelijker, zowel aan de hoge kant om te sparen, als aan de lage kant als het om leningen en hypotheken gaat. Je moet er alleen effe heen om hem af te sluiten, want Duitsland is nog niet helemaal zo internetminded als Nederland, maar daarna kun je er wel gewoon Internetbankieren. (Voor 'vast' geld kan de rente oplopen tot 4 % !- wat op dit moment aantrekkelijk is).

Bronnen:
http://dynamisch.vergleich.de/vergleich/te...
http://www.bankenoverzicht.nl/spaarrekenin...

De hoogste rente geeft Lease Plan Bank (actueel rond 2,91% per 1-6) met daarna Banc of Scotland. Lease Plan heeft echter tijdelijke stop op nieuw te openen rekeningen. Goed in de gaten houden wanneer je weer kan openen dus. Toegevoegd na 16 uur: De rente is gebaseerd op het 1 maands euribor rentetarief vermeerderd met 1,75%. Volledig transparant. De rente wordt maandelijks bijgeschreven en er is geen minimum salso nodig op de rekening. Opnemen kan continu en zonder kosten. Hier kan geen andere bank tegenop sedert het begin tot op heden.

via spaarbank veranderen kun je goed vergelijken. vooral van verschillende spaarvormen kun je goed rentes vergelijken

Bronnen:
http://www.vanspaarbankveranderen.nl/spare...

De bovenstaande antwoorden zijn allemaal behartenswaardig. Maar let verder ook nog op de volgende zaken. 1. De Bank of Scotland valt onder het Britse Garantiestelsel en dat is met 50.000 pond = 60.000 euro minder dan het Nederlandse van 100.000 euro. 2. Een grote bank zal door de staat wel gered worden omdat anders de economie een veel te zware klap krijgt en een kleine bank zal niet gered worden. 3. Als het fout gaat kan je beter te maken hebben met een Nederlandse bank dan met een buitenlandse bank. Denk alleen maar aan bereikbaarheid hoofdkantoor, vertalingen etc. 4. De ASN bank en de Triodos bank onderscheiden zich van de andere banken doordat zijn niet beleggen in foute zaken als kinderarbeid etc.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/60388-het...

Ik weet dat de sns bank een goede (internet) spaarrekening heeft tegen 3 procent rente. De voorwaarden kun je nalezen op www.sns.nl. Succes!

RABOBANK ik heb het zelf ook en het bevalt me goed ! een aanrader !