Klopt mijn jaaropgave van 2020 ivm inkomstenbelasting?

Hallo,
Iets meer dan vier weken geleden heb ik een jaaropgave van een organisatie gekregen waar ik een dienst voor heb geleverd, maar ik vraag me af of dat zij een fout heeft gemaakt?

In 2019 heb ik van mei tot en met 24 december 2019 een dienst geleverd en deze op januari 2020 uitbetaald gekregen. (ik particulier) ik heb deze dus vorigjaar opgegeven. Bij de belastingdienst, omdat ik niet wist of ik over deze dienst een jaaropgave van de betreffende organisatie zou krijgen. Nu hebben zij mij een jaaropgave gestuurd van 2020 met de geleverde dienst van 2019, omdat zij mij waarschijnlijk in 2020 heeft uitbetaald, maar volgens mij klopt dat niet.

Kan iemand mij een antwoord hierop geven.

Met vriendelijke groet

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ga ervan uit dat het geen werk in loondienst is geweest maar een incidentele klus. ("Resultaat uit overige werkzaamheden"). Daarvoor hoeft een bedrijf geen jaaropgave uit te reiken maar wel de uitbetaalde bedragen door te geven aan de Belastingdienst. Je zult de gegevens vermoedelijk zien staan in de vooraf ingevulde aangifte over 2020, het uitbetalingsmoment van de vergoeding.

Als u ten onrechte dit loon hebt opgenomen in uw aangifte 2019 kunt u uw aangifte corrigeren. U logt in en klikt op: aangifte wijzigen. Vervolgens haalt u deze inkomsten uit uw aangifte. Enb u verstuurt de aangifte 2019 opnieuw. Er zal een gecorrigeerd aanslag volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100