Welke termijn zit er tussen Hypotheekrechten en het kunnen meenemen voor belasting aftrek?

Had 25 jaar gelden een huis gebouwd en daar een hypotheek voor afgesloten, na enkele jaren verhuisd en 2e huis gebouw en opnieuw hypotheek opgenomen waaronder aflossingsvrije hypotheek. Vervolgens nov 2015 gescheiden en in 2016 samen met nieuwe partner samen hus gekocht, door fout heeft ...Bank niet mijn bestaande hypotheekrechten meegenomen naar nieuwe. 2 jaar later verhuisd, opnieuw hypotheek uitgaan van de feiten die de bank hiervoor heeft gebruikt. Vanwege de komst van kleinkind 1,5 jaar later weer verhuisd, toen heeft de fiscalist ontdekt dat Bank grote fouten heeft gemaakt door het niet benutten va bestaande hypotheek rechten zodat we nu belasting aftrek aflossingsvrije hypotheek mislopen, over 10 jaar betekent dit al gauw mislopen van 15000 euro.

NU heb ik aangifte inkomstenbelasting gedaan met geen belastingvoordeel voor het aflossingsvrije deel.

Vraag is nu, kan het bestaande recht alsnog na meer dan 2 jaar herleven, of geldt daar een max tijdsduur voor bij de belasting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Als je een aflossingsvrije hypotheek had voor 2013 dan mag je tot hetzelfde bedrag opnieuw een nieuwe aflossingsvrije hebben behalve wanneer er meer dan een jaar heeft gezeten tussen het volledig aflossen van de aflossingsvrije en het aangaan van de nieuwe. Om voor die nieuwe ook recht op hypotheekrenteaftrek te krijgen, moet hij annuitair of liniair worden afgelost. Er zijn meer eisen maar dit is er een van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100