Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je belasting betalen over online gokken?

Ik gok op een site wat niet illegaal is in het land van herkomst (unibet). Op toto bijv gaat de belasting van kansspel er meteen af bij het spelen. Stel ik win op unibet elke keer bedragen onder de 400 euro (wat dus valt onder kansspelbelasting) moet ik dan na het overmalen van 10x 400 belasting betalen, moet ik dit aangeven bij de bank en kunnen ze hier problemen van maken aangezien ib nederland online gokken illegaal is. Ik ben 19, en ik heb zon 5000 euro op het account staan

5 jaar geleden
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Alle online kansspelen zijn ondergebracht bij "buitenlandse belastingafspraken", omdat echt alle kansspel-sites in het buitenland gevestigd zijn. Je moet dan 29% over de totale gokwinst in een bepaalde maand afdragen. Je inleg mag je eraf halen.
Er is dus geen grens tot €400!
In de link wordt Unibet specifiek aangekaart.
Het enige voordeel is dat het nog op jouw account staat, waardoor je misschien niet in de problemen komt. (Omdat je niet maandelijks hebt betaald).
https://www.onlinecasinoground.nl/kansspelbelasting/
(Lees meer...)
Toegevoegd op 29 april 2019 16:11: tekst
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
steid
5 jaar geleden
Hallo, ik had nog een vraag voor u en bedankt voor het perfect antwoorden. Vraag 1: ik heb in 3 jaar tijd 2000 eu verloren aan verlies met unibet alleen ik kan de gegevens van 3 jaar terug niet meer terughalen. Stel ik stort nu 3000 op mijn rekening moet ik dan toch 29% van 3000 eu terugbetalen of kan de belasting wel zien dat ik 3jaar geleden 2000 ben verloren? Vraag 2: ik heb op het account van een vriend gespeeld. Ik heb gestort altijd en hij laat het uitbetalen op zijn rekening (ik ben wel gewoon 19+). Ik heb zelf 2000 verloren maar hij speelt zelf niet. Als het op zijn rekening wordt geplaatst en vervolgens naar mij wordt gestuurt moeten we dan de volle 3000 eu belasting betalen of kan ik ook aangeven dat het voor mij is, en doet de belasting daar nie tmoeilijk over?
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Heb je ook een PB gestuurd.
steid
5 jaar geleden
Wat is een PB als ik vragen mag?
steid
5 jaar geleden
Laat maar, bedankt

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding