Ik hoorde via via dat je de belasting aanslag niet meer in termijnen mag betalen is dat zo ?

Ik hoorde laast dat je het nu in 1 keer moet betalen.
Vorig jaar was dat nog wel en nu ineens niet meer, ik heb daar helemaal nog nooit wat over gehoord.
Het is dus dat ik het per toeval opving.
En nu ismij vraga is dat zo ?
Want op internet kan ik het nergens vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een voorlopige aanslag, een definitieve aanslag of een navorderingsaanslag heb je gewoon nog de mogelijkheid om in termijnen te betalen. In dat geval wordt er wel invorderingsrente berekent, wat niet het geval is bij een eenmalige betaling.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Volgens mij kan je nog gewoon een aanvraag tot uitstel van betaling/betalingsregeling doen. Staat ook vermeld op de achterkant van de aanslag,anders voor de zekerheid de belastingtelefoon bellen.

Je mag nog steeds in termijnen betalen. Eerst krijg je de aanslag, daarna (ongeveer 1 week na de aanslag) komt er een acceptgiro en brief. In de brief staat exact hoe je kunt betalen, zodat dit automatisch een regeling wordt. Indien het bedrag uit de brief te hoog is, kun je (gratis) de belastingdienst bellen via 0800-0543, zij kunnen je dan een aanformulier toesturen voor een aangepaste betalingsregeling.

Bij mijn weten kan het nog gewoon in termijnen. Bij mij gaat er elke maand nog een bedrag naar de Belastingdienst.

Nee gewoon in termijnen is mogelijk

Als je een voorlopige aanslag 2010 hebt gekregen kan je die gewoon in termijnen betalen. Aanslagen over 2009 of eerder moeten in principe in 1x betaald worden. Als je dit niet kan is er wel een mogelijkheid om een betalingsregeling aan te vragen, maar daarvoor zal je zelf het initiatief moeten nemen d.m.v. een brief richting de belastingdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100