Als je 5 cent op je spaarrekening hebt moet je dat dan aangeven bij de belastingdienst?

Ook al valt het onder het heffingsvrij vermogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het online aangifteprogramma wordt gevraagd of er meer dan € 25.000 vermogen / fiscaal partners €50.000 is (bankrekeningen, spaarrekeningen, aandelen enz.) Als de saldi minder zijn kan er eenvoudig met NEE worden beantwoord. Waarna je naar het volgende onderwerp gaat in de vooringevulde aangifte. Als de saldi hoger zijn is het antwoord JA. Dit JA is al aangekruist als de Belastingdienst bij de Vooringevulde Gegevens bij de verschillende bankrekeningen e.d. op een hoger vermogen dan € 25.000 uitkomt. Als je dus de JA in NEE wijzigt dan breng je een wijziging aan in de gegevens van de Belastingdienst. En komt er een waarschuwing op het scherm dat je de Vooringevulde Gegevens wijzigt. De Belastingdienst zal altijd extra controleren als de Vooringevulde Gegevens op een punt gewijzigd worden. Antwoord op de vraag is dus: Nee, je hoeft niets aan te geven. Je kan eenvoudig NEE aanklikken op de vraag of er meer vermogen is dan € 25.000 Let op: de vrijstelling vermogen is voor 2018 omhooggegaan naar € 30.000 / fiscaal partners € 60.000 Hierdoor zal er in sommige gevallen recht ontstaan op bijvoorbeeld huurtoeslag als voordien het vermogen te hoog was.

Iedereen mag 25.000 euro sparen zonder er belasting over te betalen. Dit is de heffingsvrije grens voor de vermogensrendementsheffing.

Bronnen:
https://blog.spaarrente.nl/hoeveel-mag-je-...

Je aangifte doe je in hele guldens. Een bedrag van 5 eurocent rond je af naar beneden, dat wordt €0,--. Dus nee, dat hoef je niet in te vullen of op te geven,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100