Hoe corrigeer ik mijn btw aangifte als ik onterecht de kleine ondernemersregeling (KOR) heb toegepast?

Aan het begin van dit jaar had ik nooit durven dromen dat ik zóveel omzet zou draaien met mijn nieuwe webshop. Ik heb daarom bij de btw aangiften van Q1 en Q2 de kleine ondernemersregeling toegepast. Hierdoor heb ik in Q1 en Q2 geen btw afgedragen.

Door een fantastisch derde kwartaal, kan ik nu al concluderen dat ik niet onder de grens van € 1883 te betalen btw blijf dit jaar. Hierdoor val ik dus toch niet onder de kleine ondernemersregeling.

Ik moet nu met terugwerkende kracht de btw van Q1 en Q2 nog betalen. Hoe moet ik dit doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je doen na Q4. De eenvoudige manier om te corrigeren na het einde van het jaar: 1. reken na afloop van het jaar de BTW aangifte uit voor het hele jaar (met een boekhoudpakket is dat 1 muisklik). 2. zet deze jaarbedragen in Excel en haal van de jaarbedragen de bedragen van je aangiftes Q1, Q2 en Q3 af. 3. nu weet je de bedragen voor Q4 inclusief alle benodigde correcties voor de voorgaande drie kwartalen. 4.voeg eventueel nog correcties toe voor privé gebruik van spullen en bedrijfsauto voor het hele jaar 5. doe aangifte Q4 met de gevonden bedragen 6. draag de BTW af volgens de aangifte Q4

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100