mijn ex werk bij zwart naast haar uitkering en ze heb een man steeds in huis mag dat ook ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwart werken mag natuurlijk sowieso niet, en als je een uitkering hebt en met iemand samenwoont, telt ook zijn/haar inkomen mee bij het bepalen van het recht op uitkering. Het is dus een zeer riskante situatie. Toegevoegd na 3 minuten: Het hangt er nog wel van af wat voor soort uitkering je ex heeft en of de zij daadwerkelijk/aantoonbaar samenwoont met de man waarover je het hebt. Het kan natuurlijk ook iemand zijn die vaak op bezoek komt.

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/wonen-en-bur...

Er mag een heleboel niet, maar je moet wel zeker van je zaak zijn. Je ex krijgt een uitkering . bijstand . gebaseerd op feiten. Daarom moet de Sociale Dienst alles van je weten. Niet werken betekent een bijstand uitkering. Ga je weer werken , vervalt je uitkering. Geef je het niet op dan is het zwart werken. Dat betekent dus meer inkomen en geen recht op (een gedeelte van) de uitkering. Heeft je ex een nieuwe vriend, fijn gefeliciteerd, maar ook daar gelden regels voor als je een uitkering krijgt. Of de nieuwe vriend inwoont, of niet. Als de nieuwe vriend werkt, of niet Of de nieuwe vriend een uitkering krijgt, of niet De nieuwe vriend kan ook nog een inwonende, een huurder zijn en je ex een hospita. Extra inkomen. Het telt allemaal mee in de berekening van de eigen uitkering van je ex. De meeste mensen weten dit wel en houden ook daarom hun eigen huis aan, (Nog een reden dat er te weinig huizen zijn. maar dit terzijde. ) Als je alle feiten op een rijtje zet zou je tot een conclusie kunnen komen: bijstandsfraude. Probleem is echter dat je geen feiten hebt, je hebt verdenkingen, conclusies op grond van wat je denkt zeker te weten.

Je moet bij een bijstandsuitkering elke verdiende euro opgeven. Deze worden dan gekort op je ww uitkering. Als de gemeente erachter komt dat ze zwart werkt zal er een inschatting gemaakt worden naar de verdiensten uit het zwart werk. Dit betekend einde uitkering en alle teveel ontvangen ww terugbetalen als mede eventueel de huur- zorgtoeslag (wettelijk geen recht op). Woont zij samen met een partner die ook inkomsten heeft zal de inspectie van de dienst szw dit onderzoeken. Daar kan zij een fikse boete voor krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100