Kan ik mijn betaalde schoolgeld als studiekosten aangeven, bij mijn belastingaangifte?

Ik ben dit jaar mijn 6e studie jaar begonnen, waardoor ik vorig jaar geen recht meer had op studiefinanciering.
Tegenwoordig mag je studiekosten niet meer aangeven bij je belasting aangifte, als je stufi ontvangt, maar ik ontvang geen stufi meer. Ik heb alleen een €0,- lening voor mijn OV jaarkaart.

Dus mag ik de €2.000,- euro die ik voor collegegeld betaal, opgeven als studie kosten.

Alvast bedankt

M G

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, het kan want geen stufi en het bedrag is hoger dan de drempel van 250 euro. Het restant boven de 250 kan af getrokken worden van de inkomsten. Als je geen of weinig inkosten hebt dan kun je de studiekosten door schuiven naar volgend jaar. Dat zijn de regels voor dit jaar, volgend jaar is de verwachting dat bij ongewijzigd beleid deze aftrek verdwijnt. Het moet wel gaan over een erkende opleiding dat leidt tot vergroting van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Mogelijk zijn andere kosten ook aftrekbaar dus ik raad aan om ook het artikel dat ik gebruikt hebt als bron te lezen.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/1756...

U heeft een zogenaamde nullening. Dat betekent dat u nog steeds het recht hebt op een lening. Deze lening komt van het DUO. Dat u geen gebruik maakt van dit recht op een te lenen bedrag maakt voor de studiekostenaftrek niet uit. U valt, zolang u dit recht op lenen heeft onder de wet studiefinanciering 2000. Sinds het cursusjaar 2015/2016 is er geen studiekostenaftrek meer mogelijk voor studerenden onder de wet studiefinanciering 2000. Voor u is er dus helaas geen studiekostenaftrek meer mogelijk. Lees de informatie bij het uitroepteken van de van de Belastingdienst.

Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100