Heb ik een uitreisverbod en kan Schiphol mij weigeren Nederland te verlaten?

Ik heb een schuld bij de motorrijtuigenbelasting van 626 euro. Het is een direct invorderbaar bedrag en er is geen betalingsregeling meer te bespreken. (Dwangbevel). In verband met een mijn verhuizing is deze boete niet in mijn radar gekomen. De boete staat nu 3,5 maand open.

Morgen ga ik op een korte zakenreis. (Compleet vergoed). Kan ik moeilijkheden krijgen bij de douane? Kunnen ze mij een uitreisverbod toeleggen? Zo ja, krijg ik wel de mogelijkheid om te pinnen?

Ik kom hier vandaag achter en het bedrag overmaken is te kortdag. Ik kan het bedrag wel betalen, maar dan komt het pas morgenmiddag of maandag bij ze binnen. Ik twijfel nu wat te doen: De boete overmaken met de kans dat ik alsnog tegengehouden wordt en dubbel moet betalen, of afwachten of ik de douane doorkom en dan op maandag de betaling doen.

Help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt geen uitreis verbod maar kan wel door de douane gegijzeld worden, zowel bij het verlaten als bij terugkomst in Nederland.

Bij de KMar (marechausee) sta je gegarandeerd geregistreerd! Alle paspoortcontroleurs krijgen voor aanvang van hun dienst, een formulier waarop alle namen staan van mensen die iets op hun kerfstok hebben, zoals ook een belastingschuld. Sta jij op die lijst dan zal, zodra zij jouw naam intoetsen bij de controle, een signaal gegeven worden aan hen. Zij zullen vervolgens vragen of je meekomt en dan wordt je opgevorderd het openstaande bedrag te betalen. Kan je dit niet dan wordt je aangehouden en overgedragen aan de politie. Je mag het land niet verlaten en hebt dus een uitreisverbod. Kan je het bedrag echter ter plekke betalen (je kan daar ook pinnen) dan kan je gewoon jouw reis vervolgen na betaling van de schuld + administratiekosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100