Hoe zet je bruto (dag)loon om in nettoloon?

Ik ga binnenkort parttime(2 avonden per week, 16 uur) aan de slag in de horeca. Het brutoloon bedraagt 10,41 per uur. Dat is dus EUR 83,28 per dag bruto.

Hoe zet ik dit om naar netto, zodat ik weet wat ik exact op mijn rekening krijg?

En hoe zit het met loonheffingskorting? Als je erg weinig uren maakt hoeft je bijna geen belasting te betalen heb ik vernomen van iemand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op www.loonwijzer.nl vind je een tamelijk betrouwbare bruto-nettoloon calculator. Het nettoloon wordt niet alleen beïnvloed door de loonheffing maar ook door regelingen die eigen zijn aan de bedrijfstak. Als je verder geen bijbanen hebt, doe je er verstandig aan de loonheffingskortingen door je werkgever op 'ja' te laten zetten. Dan houd je netto meer over dan wanneer je dat niet doet (er wordt in dat laatste geval vanaf de eerste euro loonheffing op je loon ingehouden, wat altijd te 'herstellen' is bij de aangifte inkomstenbelasting).

Dan verdien je per jaar: 8 (uur) * 2 (dagen/week) * 52 (weken/jaar) * EUR 10,41 (per uur) = EUR 8661,= per jaar. bruto hierover moet je 36,5 % belasting betalen ofwel EUR 3161,= maar aan het eind van het jaar zal je hiervan EUR 2203,= algemene vrijstelling terug (kunnen) krijgen. netto verdien je dus 7703,= per jaar

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100