Is het mogelijk de gemeentelijke belastingen op de naam van mijn huisgenote over te zetten?

Ik deel een appartement met iemand anders, maar alle belastingen komen op mijn naam te staan. Hierbij krijg ik dus alle verantwoordelijkheid voor onze lasten. Aangezien ik straks 4 maanden in het buitenland zit, zou het prettig zijn als mijn huisgenote deze rekeningen kan gaan betalen. Evt. zouden we ook nog kwijtschelding kunnen vragen bij de gemeente en RBG, neem ik aan, want we zijn allebei studenten van 21 zonder vaste baan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een aardig briefje stuurt naar de belastingambtenaar, dan kan er wel een betalingsregeling getroffen worden. Ook het feit dat jij 4 maanden niet woont op het adres willen ze ook wel graag weten. Het feit dat jullie op het zelfde adres wonen betekend dat je huisgenoot de brieven van de belastingdienst ziet en dus ook met jou toestemming open mag maken. Ook over de eventuele kwijtschelding kan de gemeentelijke belastingambtenaar of iemand namens hem je informeren.

Het is niet nodig om de tenaamstelling te wijzigen. Je huisgenoot kan gewoon de acceptgiro's betalen. Als je 4 maanden weggaat, dien je je officieel uit te schrijven; de acceptgiro's komen dan vanzelf op naam van de achterblijvende bewoner (er van uitgaande dat het een huurappartement is).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100