kan je je stagevergoeding opsparen?

Ik loop sinds kort al 3 maanden stage en wegens een reorganisering ben ik nog steeds niet uitbetaald. Gaat er dan superveel belasting vanaf zodra ik krijg uitbetaald? Ik heb een uurloon van 3,13 bruto en werk 4x 8 uur in de week.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, en het gaat om het totale bedrag en de Belastingdienst gaat echt niet moeilijk doen over die meier die je per week maakt.

Er wordt net zoveel belasting ingehouden als dat je het per maand gestort krijgt. Als student zijnde, kan je veel van die belasting terug krijgen.

Ik zou al vast maar wat geld opzij zetten om de aanstaande belasting aanslag te betalen. In een kwartaal heb je € 1300 verdiend. Daar ben je heel wat over verschuldigd. Reken maar na. En wie zegt dat je uitbetaald krijgt? Als je al drie maanden niets hebt gehad is er meer aan de hand!!

Er is de wet minimumloon en die wet zegt dan loon binnen 3 maanden uitbetaald dient te worden. Nu gaat het om een vergoeding, maar als de vergoeding niet uitbetaald wordt, dan zal waarschijnlijk ook met de lonen iets aan de hand zijn. Ik heb een verhaal gehoord van iemand die een jaar lang onbetaald stage heeft gelopen en pas nadat gevraagd werd wanneer het onbetaalde in betaald omgezet werd was de stage over. Dus zolang je tevreden bent en de ervaring belangrijker vind dat uitbetaling, dan zou ik gaan voor de ervaring. Wel is het handig dat de uitbetaling plaats vind in het jaar dat de werkzaamheden plaats hebben gevonden. Anders kom je in lastige belastingregels terecht. Vooral als je boven belastingvrije voet komt. Toegevoegd na 6 minuten: Ik zie loon en vergoeding door elkaar gebruikt worden in de vraag. Als het een vergoeding is die uitbetaald wordt als loon, dan geldt de minimuurmuurloon wet. Als het een stage vergoeding is dan krijg je een bedrag per maand en dat is onafhankelijk van de gemaakte uren. Als je stage loopt vanuit een onderwijsinstelling, dan kun je ook overleggen met deze instelling, want voor hun is het misschien niet de eerste keer, maar voor de stagiaire wel. Toegevoegd na 17 minuten: Als je 3 maanden of meer in een keer betaald krijgt, dan gaat er wel superveel vanaf, maar als je wel per maand uitbetaald krijgt, dan valt het allemaal in de normale regelingen. Dus vraag of je per maand uitbetaald krijgt. Dat je januari, februari en maart pas in juni betaald krijgt is geen probleem. Wel zou ik een betalingsregeling afspreken, want het gaat wel om achterstallig loon. Desnoods schakel je hiervoor de vakbond in. En de belastingdienst wil het ook graag weten, dan een bedrijf in zodanige problemen zit dat de lonen niet meer elke maand uitbetaald worden. En zij kunnen je helpen om te voorkomen dat je superveel belasting betaald in een maand en bij de jaar opgave weer superveel terug krijgt. Ook voor hun is dit een situatie waarbij zij jammer genoeg ervaring mee hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100