Hoe accuraat is de proefberekening Toeslagen van de belastingdienst?

Klopt het wel dat je als alleenstaande ouder met bijstand en een sociale huurwoning zoveel toeslag krijgt? Ik kom uit op een bedrag van over de
€ 700! Dit komt mn door de hoge kindertoeslag. Dan zou toch niemand meer naar de voedselbank hoeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een alleenstaande ouder kan heel veel toeslag krijgen. Zo is het kindgebonden budget met maximaal € 3050 per jaar verhoogd, dus totaal is deze toeslag alleen al bijna € 4000 per jaar, dus € 325 per maand. De verhoging van dit kindgebonden budget is het gevolg van het afschaffen van de alleenstaande ouderkorting. De verhoging van maximaal € 3050 per jaar wordt wel de alleenstaande ouderkop genoemd (zie bron 2) Tel daarbij de huurtoeslag op, zeg € 250 per maand, de zorgtoeslag en je zit al op € 600 a € 700 aan toeslagen per maand. Geen uizonderlijke situatie, eerder veel voorkomend. En kinderopvangtoeslag, daarover praten we niet. Ik heb bedragen van meer dan € 30.000 per jaar voorbij zien komen (geen nul teveel – in deze situatie wel 4 kinderen) Let wel: bij ouders met bijstandsinkomen. Maar ook ouders met € 90.000 terug te betalen kinderopvangtoeslag - vrouw werd werkloos en liet de toeslag jarenlang doorlopen. Mijn conclusie is dat de module: proefberekening toeslagen geen afwijkingen laat zien met de werkelijk ingevulde cijfers zoals inkomen e.d.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/135766-ki...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Beste Lampie, je hebt je berekening niet meegestuurd, dus ik weet bijvoorbeeld niet hoe veel kinderen van je gezin in de kinderopvang zitten, wat hun leeftijden zijn en hoeveel dagen per week ze opvang krijgen, maar in theorie is een bedrag van 700 per maand mogelijk (ik neem aan dat je per jaar bedoelt, want een dergelijk bedrag per maand is absurd). Maar je achterdocht is zeer terecht, het onderdeel Toeslagen van de Belastingdienst is de rommeligste en meest onbetrouwbare afdeling. Kijk maar eens in de 'bron' die ik heb toegevoegd om te zien wat de Nationale Ombudsman ervan vindt. Ik heb zelf verschrikkelijke financiele problemen gehad doordat ik de berekeningen van Toeslagen te veel vertrouwde. Als het bedrag meer is dan een derde van de kosten (dus in jouw geval, als je 700 krijgt dan zou dat betekenen dat de kosten meer dan 2100 zijn) moet je achterdochtig worden, want volgens de norm moet je werkgever een derde betalen, jijzelf een derde en Toeslagen een derde. Zet de volledige berekening er eens bij, als je wilt.

Bronnen:
https://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100