Moet iemand die van een ander een flink bedrag krijgt voor het afkopen van zijn wsnp ook schenkbelasting betalen?

Moet iemand die van een ander een flink bedrag krijgt voor het afkopen van zijn wsnp ook schenkbelasting betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat valt volgens mij onder een schenking voor het aflossen van dringende schulden. Dan zou daarover dus geen schenkbelasting betaald moeten worden.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Nee, want de schenker heeft er al belasting over betaald. En die mag met zijn reeds belaste geld doen wat hem goeddunkt.

Er hoeft geen schenkbelasting te worden betaald als de schenking wordt gebruikt om dringende schulden af te lossen. Dringende schulden zijn schulden die DIRECT betaald moeten worden. Bijvoorbeeld huurschuld die betaald moet worden om te voorkomen dat men uit huis wordt gezet. Het moet een schuld zijn die zonder de schenking niet betaald zou kunnen worden, zelfs niet als alle bezittingen verkocht werden. U zit al in de WSNP. En hoe gek het ook klink: u heeft geen schulden die DIRECT betaald moeten worden. Het zou waarschijnlijk anders zijn geweest als de schenking was gedaan vlak voordat u de schuldsanering in ging. Er moet dus in uw situatie schenkbelasting worden betaald als iemand u wil helpen per direct uit de schuldsanering te krijgen. Er is een andere mogelijkheid. Als u het benodigde geld krijgt uitgeleend om de schulden te voldoen worden de schulden gesaneerd. Degene die een vordering op u heeft, kan elk jaar ht vrijgestelde bedrag kwijtschelden. Het vrijgestelde bedrag aan derden is € 2092 per jaar (2014) Toegevoegd na 4 minuten: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/schenking_krijgen/bijzondere_situaties_waarin_u_geen_schenkbelasintg_betaalt/u_krijgt_de_schenking_om_schulden_af_te_lossen/u_krijgt_de_schenking_om_schulden_af_te_lossen

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100