Moet je in het volgende voorbeeld de belastingdienst betalen/inlichten?

Stel, je hebt een computerspel ontwikkeld waarbij je virtuele punten kunt verdienen. Je verdient deze punten bijvoorbeeld door een bepaald level uit te spelen of bepaalde opdrachten te voltooien.

Nu heb je virtuele punten. Deze punten kun je gebruiken om bepaalde diensten te 'kopen' van medespelers.
Dit is puur hypothetisch, maar laten we zeggen je hebt een x aantal punten en jij wisselt die in voor een tegenprestatie van een medespeler, maar dan wel in het echte leven.
Bijvoorbeeld, de medespeler moet boodschappen voor je doen. Of de medespeler moet je wegbrengen naar school, op de brommer of met de auto of wat dan ook.


Er worden nu dus virtuele punten gebruikt als ruilmiddel voor een tegenprestatie. De vraag is of de belastingdienst hier iets mee te maken heeft en of je dus belasting moet betalen over deze ruilhandel. En worden virtuele punten gezien als inkomsten, in het geval dat je deze virtuele punten dus in kunt ruilen tegen tegenprestaties in het echte leven?

Toegevoegd na 4 uur:
@YamahaCruiser

Het zijn geen Bitcoins, het zijn gewoon virtuele punten zoals XP(experience points) bij World of Warcraft.

Ze zijn niets waard in de echte wereld maar puur bedoeld voor de game. De bedoeling is om onderling de afspraak te maken dat virtuele punten in te wisselen zijn in ruil voor een tegenprestatie in het echte leven.

Het zijn dus geen punten die financieel iets waard zijn of inwisselbaar zijn voor financiele middelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100