Ik werk 36u per week in loondienst mag ik (zeer beperkt) diensten aanbieden na mijn uren? niet meer als 100 euro per maand verdienen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Afhankelijk of het tegen het concurrentiebeding ingaat en je belasting over de extra inkomsten betaalt. Als de werkgever het goed vindt en je belasting afdraagt is het wettelijk geen probleem.

De werkgever kan en mag je niet verbieden om buiten je 36 uur om diensten aanbieden. Zolang het niet ten kosten gaat van je werkzaamheden die je voor je werkgever verricht. Formeel dien je werkgever in te lichten over je neven baantjes, maar als je direct leidinggevende polst of het mogelijk een probleem op kan leveren, dan weet je al voldoende. Wat problemen op kan leveren is iemand die naast een normale kantoorbaan waarbij die van 9:00 tot 17:00 uur werkt. Ook nog al nachtportier werkt van 23:00 tot 6:00. Het is een vriendendienst, dus hij krijgt er 'maar' 100 euro voor per maand. Deze bijbaan dient gemeld te worden. Ook een adviesfunctie bij de leverancier of de concurrent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100