ik heb een huis gekocht van 600.000 maar de woz waarde staat nog op 823.00 wat kan ik doen?

huis kopen, marktwaarde woning , WOZ aanslag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het niet eens bent met de WOZ-waarde dan kun je bezwaar maken bij de gemeente. Als u gelijk krijgt op uw bezwaar, mag u uitgaan van de nieuw vastgestelde WOZ-waarde.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

U dient eerst een bezwaarschrift ( google voor een voorbeeld brief of naar de site van Radar) , in te dienen bij de gemeente en als deze uw bezwaar afwijst dan kun t U naar de Bestuursrechter ( niet de ombudsman, deze neemt m.b .t. de rijks- of gemeente bezwaren in behandeling.. Weer even googelen waar deze zich bevindt in uw regio. Als u aan hen schrijft stuur dit dan wel aangetekend met kopieën van de afwijzing van de Gemeente en een kopie van Uw bezwaar in. Kosten een paar tientjes. Toegevoegd na 3 minuten: Foutje 1e antwoord. De nationale OMBUDSMAN neemt GEEN!!!! zaken in behandeling van Gemeenten en Rijsoverheid.

Bronnen:
eigen ervaring-internet-

Er zijn twee mogelijkheden 1) u heeft het huis gekocht onder de marktwaarde 2) de aankoopprijs is de werkelijke marktwaarde In geval van 1 dan kunt een WOZ taxatierapport laten opstellen. Maar dat is waarschijnlijk verspilde geld, want dan gaat er niet veel van de WOZ waarde af. In geval van 2, dan zeker een WOZ taxatierapport op laten stellen, maar als de situatie zeer duidelijk is dan is het verspild geld. Wel zou ik bezwaar aantekenen bij de gemeentebelastingambtenaar om de WOZ waarde aan te laten passen. Vraag wel even bij de gemeente het correct adres op. Als er in uw buurt vergelijkbare woningen staan, dan kunt u mogelijk de kosten van het taxatie rapport delen met uw buren. 200.000 is wel een groot verschil en meestal zit de WOZ onder de marktwaarde. Maar meestal zit er wel verschil tussen de marktwaarde en de WOZ waarde.

Er zijn twee dingen die je kunt(moet) doen: 1. Aangeven bij de gemeente dat je de nieuwe eigenaar bent en daarom de WOZ beschikking wilt ontvangen met het bijbehorende taxatieverslag (op jouw naam gesteld). Mocht de gemeente zeggen dat je daar niks aan hebt omdat de eigenaar per 1-1 zal worden aangeslagen dan is dit onjuist, jij betaald wel degelijk andere belastingen gebaseerd op jouw huidige WOZ waarde. 2. Nu je een beschikking hebt op jouw naam kun je bezwaar maken. Laat dit doen door professionals. Er zijn professionals die jou geen geld kosten. Een voorbeeld hiervan is http://www.bezwaarmaker.nl/ waar ik zelf hele goede ervaringen mee heb. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100