Kun je teveel loonheffingskorting krijgen bij 1 werkgever?

Ik heb momenteel twee inkomens. Bij de een wordt de lhk wel toegepast en de ander niet. Bij beide werk ik ongeveer hetzelfde aantal uren, waar lhk wordt toegepast meestal net iets meer.

Ik kan er maar niet uitkomen hoe het berekenen van de door mij persoonlijk reeds ontvangen lhk gaat, over de lange termijn. Ik lees her en der over het feit dat de lhk over het jaar 2014 zo'n E2100,- is, maar hoe weet ik of ik daar overheen (ga) kom(en)?

En stel dat je daaraan komt, wordt dat dan door de werkgever in je loon aangepast, zodat je dus nooit teveel lhk kunt ontvangen?

Ben benieuwd wie hier met zekerheid een antwoord op kan geven...moeilijker kunnen ze het niet maken...in dit geval ook nog niet makkelijker...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij correct geprogrammeerde salarissoftware kan niet te veel loonheffingskorting worden gegeven. Er zit namelijk een maximum aan. Als je je salaris maandelijks ontvangt wordt voor het berekenen van de loonheffing de (ingeprogrammeerde) tabel voor maandsalarissen gebruikt. Daarin zit de korting verwerkt. (Eigenlijk is het een serie kortingen). Dit zorgt ervoor dat er niet vanaf de eerste euro salaris meteen loonheffing ingehouden wordt. Zou je die korting niet hebben, dan wordt er meer loonheffing ingehouden en houd je dus netto minder over van hetzelfde brutosalaris. De software zorgt er dus voor dat de korting netjes toegerekend wordt naar de maanden. De salarisadministrateur moet ervoor zorgen dat de juiste keuzes worden aangevinkt in het systeem. Toegevoegd na 2 dagen: En als de loonheffingskorting niet wordt 'aangevinkt' in het systeem, wordt er ook geen rekening mee gehouden.

De loonheffingskorting is feitelijk gewoon een regeling waarbij je werkgever er bij het afdragen van de loonbelasting al rekening mee houdt dat jij in de inkomstenbelasting recht hebt op sommige heffingskortingen. Dat zijn in ieder geval de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Hoeveel dat in 2014 voor beiden deels van het inkomen af. Dat is nieuw vanaf dit jaar. Bij een modaal inkomen (33.000) is dit: Algemene heffingskorting: € 1.836 Arbeidskorting: € 2.097 In totaal dus € 3.933 U zal waarschijnlijk dan ook extra bij moet betalen door de invoering van dit nieuwe systeem, omdat u ook ander werk heeft. Hierdoor is de algemene heffingskorting die uw andere werkgever berekend waarschijnlijk te hoog en hetzelfde geldt misschien wel voor de arbeidskorting. De algemene heffingskorting neemt met 2% van het inkomen af, voor zover dit boven de € 19.645 ligt, met een minimum van € 737 De arbeidskorting wordt verminderd met 4% van het inkomen boven de € 40.721 tot een minimum van € 367.

Bronnen:
Artikelen 8.10 en 8.11, wet...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100