Aangifte (2013) doen voor geld teruggave via een website die voor jouw berekend hoeveel jij terug krijgt, is dat wel zo betrouwbaar?

Ik doe elk jaar zelf aangifte, maar nu was ik benieuwd op sites die voor jouw berekenen hoeveel je terug krijg of het bedrag wel gelijk zou zijn met wat ik berekend heb. Ik heb een jaaropgaaf 2013 gekregen en direct zelf uitgerekend via aangifte inkomstenbelasting 2013 programma van de belastingdienst. Ik heb uitgerekend dat ik 1565 euro terug krijg. Nu heb je websites die voor je berekenen hoeveel je terug krijg. Ik kreeg te zien dat ik dan 464 euro zou terug krijgen. Ik vindt dat heel erg raar en heb het gevoel dat zulke soort websites gewoon de boel in de maling nemen. Ik zou dan 464 euro krijgen, maar wat gebeurd er dan met het overige bedrag? Want als je dat via zo'n website doet en je vink aan dat je akkoord gaat dan geef je hun toestemming zodat hun alles voor jouw regelen. Bij andere soort gelijke websites worden andere bedragen gegeven, maar niet hoger als 464. Er staat meestal dat het een onafhankelijk administratiekantoor is. Ik heb meer het gevoel dat het een onafhankelijk oplichtingskantoor is. Wie kan mij hier meer over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enigste betrouwbare is die van de belastingdienst zelf. Mocht je behoeft hebben aan hulp bij het invullen van de aangifte zoek dan de hulp van de vakbonden (als je lid bent van een bond) of van de belastingdienst. Het sleutelwoordt is HUBA (HUlp bij BelastingAangifte). Je geeft het zelf aan het zijn onafhankelijke oplichtingenbureaus. En je blijft zelf verantwoordelijke voor je aangifte dus het is een berekening en een schatting op basis van de gegevens die je zelf aanlevert. En soms heeft de belastinginspecteur een eigen mening over de juistheid van de gegevens. De financiële inlichtingendienst van de landelijke belastingdienst gaat zeer ver. Zij weten exact hoeveel je verdient hebt in loondienst en hoeveel belasting je werkgever heeft afgedragen. En dat weten de onafhankelijke oplichters (sorry administratiebureaus) niet. Er zitten wel goede tussen, maar die kosten geld en bieden geen gratis diensten via internet.

Bronnen:
http://Mijn

Ik denk dat je de website bedoeld van de Belastingen. Je zou hier kunnen kijken want alles is al voor je ingevuld. Ben je er mee akkoord dan kun je rustig deze website gebruiken, want de belastingen weten exact alles van je.

Doe je aangifte met het aangifteprogramma van de balastingdienst. Dat is de enige die uiteindelijk bepaalt wat je terugkrijgt of moet betalen!!!!! Ga met niemand anders in zee. Het kunnen oplichters zijn, maar mijn ervaring is dat administratie kantoren (en andere goed- of kwaadwilligen), hoe merkwaardig dat ook klinkt, niet kunnen administreren. Dat is mijn eigen ervaring. Mijn broer heeft een administrator die de belastingzaken voor hem regelt. Resultaat, hij moet plotseling over twee jaar geleden belasting bijbetalen. Administrator geeft zelf toe fouten gemaakt te hebben. Heb zojuist een conflict met de NS over een abonnement. Die kunnen kennelijk ook niet administreren. Houd je zaakjes in eigen hand, of laat het over aan de belastingdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100