Kan je bij een nieuwe gemeente al inschrijven als je huurwoning (particulier) nog niet verhuurd is?

Momenteel huur ik een tekoopstaand appartement in X dmv een legaal contract vanuit de makelaar. Echter wegens ziekte kan ik er niet langer wonen en is de eigenaar zo coulant om mijn verplichte huurtermijn te negeren en de woning nu al weer online aan te bieden. Mijn spullen ben ik al aan het weghalen.

Nu ga ik verhuizen naar een andere gemeente en inschrijven bij mijn partner. Mag ik dit nu al doen, ookal is de woning nog niet verhuurd? Of mag dit pas als er ook daadwerkelijk iemand in gaat wonen die er legaal verblijft?

Ik bedoel.... De kosten vanuit de gemeente moeten toch door mij betaald worden zolang ik het huur? Maar als ik me uitschrijf, lijkt mij dag dit niet goed gaat.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Zodra je op je nieuwe adres gaat wonen kun je jezelf in laten schrijven bij de gemeente,dit heeft verder niets te maken of je vorige woning al dan niet verhuurd is aan nieuwe bewoners.

Je dient je in te schrijven op het adres dat je hoofdverblijfplaats is. Ook als je nog huur betaalt voor je oude woning maar daar niet staat ingeschreven hoef je daar geen gemeentelijke lasten (afvalstoffenheffing, rioolrechten, etc.) te betalen. Je hebt ook geen rechten meer op tegemoetkomingen zoals huursubsidie wanneer het niet je hoofdverblijfplaats is (waar je ook bent ingeschreven).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100