Belasting ontwijking ?

Waarom als mensen van het koningshuis hun geld via allerlij constructies wegsluisen naar het buitenland,heet het dan belasting ontwijking? en levert dit verder geen probleem op,behalve dan dat er gezegd word dat het niet heel netjes is.En als laat ik zeggen de "gewone mens" dit zelfde doet heet het dan belasting ontduiking en hebben ze een groot probleem?,boetes inbeslagname ed ?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Belastingontwijking is: Op een legale manier proberen zo weinig mogelijk belasting te betalen Belastingontduiking is: Op een illegale manier proberen zo weinig mogelijk belasting te betalen. Hierin is geen verschil tussen het gewone volk en bijvoorbeeld het koningshuis. Als ik belasting zou ontwijken zou dat ook niet strafbaar zijn, net als bij het koningshuis.

Het hebben van eigen vermogen in het buitenland is niet strafbaar zolang de belastingdienst hiervan afweet. Als iemand van het koningshuis geld wegsluist, zoals jij het noemt, en daar komt de BD achter, zal die persoon gewoon met terugwerkende kracht vermogensbelasting moeten betalen. Al dan niet met een boete. Geen verschil.

Wat maakt het uit. Hier is balkenende tog verantwoordelijk voor. Al zou ze iemand vermoorden balkenende is de sjaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100