Is mijn rekening van de hypotheekadviseur aftrekbaar van de belasting?

Ik ben met mijn belastingaangifte bezig en ik heb een rekening van de belastingadviseur die vlgens mij aftrekbaar is. In welke box en welke categorie vul ik deze in, in het programma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten van je hypotheekadviseur (mits deze kosten nodig waren om je hypotheek tot stand te brengen) zijn fiscaal aftrekbaar. Deze vul je in onder het kopje 'Eigen Woning' bij 'rente en kosten voor de eigen woning' (Box 1)

Eenmalig mag het een en ander worden afgetrokken verband met een nieuwe hypotheek een belastingadviseur valt hier niet onder. Eenmalig aftrekbare kosten De kosten die je maakt voor de financiering van een eigen woning zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar in het (belasting)jaar van aankoop. Dit geldt – met wat beperkingen - ook voor de kosten van oversluiten van een hypotheek naar een andere geldverstrekker. De voornaamste aftrekbare kosten zijn: Kosten van de hypotheekakte (notaris en Kadaster) Taxatiekosten Borgtochtprovisie Nationale Hypotheek Garantie (NHG) Afsluitprovisie voor de hypotheek Betaalde boeterente of oversluitkosten Bereidstellingsprovisie Bouwrente over de periode na het ondertekenen van de koopakte (bij nieuwbouw)

Bronnen:
http://www.hypotheek-weetjes.nl/belasting-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100