Betaal je inkomstenbelasting als je in het buitenland geld verdiend?

Ik ben zelfstandig Internet ondernemer en verdien mijn geld internationaal. Klanten komen overal van de wereld maar waar verdien ik mijn geld eigenlijk? In Nederland maar digitaal kan wereldwijd. Mocht ik een rekening in het buitenland hebben en daar mijn verdiensten op laten uitbetalen, betaal ik in Nederland dan nog inkomsten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je hier in Nederland woont, ben je een 'binnenlandse belastingplichtige' en betaal je hier over je hele wereldinkomen inkomstenbelasting. "Binnenlandse belastingplichtigen zijn: particulieren (natuurlijke personen) die in Nederland wonen; lichamen opgericht volgens Nederlands recht (zoals naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen); lichamen opgericht volgens buitenlands recht die in Nederland gevestigd zijn. Zij moeten over hun hele wereldinkomen in Nederland inkomstenbelasting betalen. Ook over hun buitenlandse inkomsten. Om te voorkomen dat zij dubbele belasting moeten betalen, heeft de Nederlandse overheid belastingverdragen gesloten met een groot aantal landen. Als er met een bepaald land geen belastingverdrag is gesloten, gelden de bepalingen die zijn vastgelegd in het Besluit voorkoming dubbele belasting 2001."

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/be...

Jouw klanten kopen in een Nederlands (Belgisch) bedrijf. Dus zijn de inkomsten hier verworven en dienen ze hier ook aangegeven te worden. Toegevoegd na 1 minuut: Ik vergat nog te melden, dat storten op een buitenlandse rekening mag, maar je moet het aangeven. Als je dat moest 'vergeten'. komt de fiscus daar gauw genoeg achter. Alle betalingen gebeuren via de bank.

Je betaalt belasting in het land waar je de inkomsten verdient hebt... Toegevoegd na 14 uur: Kijk even op deze link van de belastingdienst. Met name: Aftrek ter voorkoming van dubbele belasting

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Als u volgens de fiscale begrippen woont in Nederland, bent u in Nederland belastingplichtig voor uw wereldinkomen. Het is afhankelijk van uw eerlijkheid in hoeverre u inkomsten die u eventueel(wegsluist) verdient aan buitenlandse clientele aan de belastingdienst opgeeft. Doet u dat niet dan loopt u een heel groot risico. De vraag stellen is in feite de vraag beantwoorden. Stel u lijdt op enig moment verlies, dan wilt u dat toch ook fiscaal verrekenen? Zeker als uw manier van werken als fiscale bron is aan te merken? Als u van diefstal uw beroep maakt, dan is de opbrengst ook winst. Toegevoegd na 4 minuten: na (wegsluist) volgt een , verdient aan moet zijn verdien..d aan. Achter buitenlandse clientele moet weer een ,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100