Hoe lang mag je wachten met je belasting papieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De belastingdienst ziet uw aangifte voor 1 april tegemoet. Geen grap en leuker kunnen ze het ook niet maken. Je kan dus een voor die tijd een aangifte doen en daarna alsnog een gewijzigde doen inleveren. Zelfs over jaren terug.

Als je je belastingaangifte laat verzoregn door een bij de Belastingdienst geregistreerde accountant kan deze uitstel voor je aanvragen (tot max 18 maanden dacht ik)

In principe moet je aangiftebiljet van 2009 voor 1 april 2010 binnen zijn. Je kan via een brief zelf uitstel vragen voor het doen van aangifte. Vaak krijg je dan (als je er een goede reden voor hebt) uitstel tot 1 september 2010. Als je je aangifte laat doen door een belastingconsulent met een beconnummer kan diegene voor jou uitstel aanvragen. Dat uitstel is dan tot 31 maart 2011.

Iemand met een Beconnummer kan inderdaad uitstel aanvragen maar krijgt dat niet automatisch en als hij/zij bijvoorbeeld voor 24 eenheden (bedrijven/personen) aanvraagt moeten er 2 per maand ingeleverd worden. Uiteindelijk blijf je als persoon/bedrijf zelf verantwoordelijk voor het indienen! In princiepe mag je dus wachten tot de datum die genoemd is, tenzij er uitstel is verleend.

Op je papier staat de verval datum en daar heb je je maa aan te houden. Uitstel moet je aanvragen.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100