bestaat er een soort toeslag als je bij iemand inwoont, kostgeld moet betalen maar dit niet kan betalen?

Ik woon samen met mijn vriend bij zijn moeder. Elke maand moeten we kostgeld betalen (daarbij ook nog regelmatig boodschappen). Doordat zij zo veel van ons vraagt, hebben we geen geld meer om rekeningen te betalen en komen we eigelijk steeds meer in de schulden. Ik heb het al met haar er over gehad dat we onze zorgverzekering enz niet kunnen betalen, maar dan zegt ze dat ze zelf ook rekeningen heeft en anders afgesloten word. Wel koopt ze regelmatig nieuwe kleren en schoenen en andere spullen voor in huis, terwijl mijn vriend en ik dus al ruim een half jaar niks hebben kunnen kopen qua kleren. Bestaat er een toeslag o.i.d wat ik in dit geval zou kunnen krijgen?

Toegevoegd na 1 uur:
Aangezien iedereen hier mij als een verwend nest ziet die te beroerd is om te betalen, bij deze wat opheldering: de vaste lasten bedragen €390 per maand. De kostgeld bedraagt €300 per maand. Mijn inkomen is €670, en daarbij €70 zorgtoeslag. Op de zorgtoeslag van mijn vriend is al beslag gelegd. Ook hebben mijn vriend en ik ieder €100 per maand aan aflossingen. De rest gaat naar boodschappen. Als ik aan haar voorstel dat ik alleen mijn helft van het kostgeld betaal (dus €150) en dat mijn vriend zelf verantwoordelijk is voor zijn helft, word ze boos op mij en zegt ze dat mijn vriend en ik dat zelf moeten uitzoeken, maar ze EIST €300 van mij. Dus.. Hebben jullie nu tenminste wat reeele adviesen? Of nog meer vooroordelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zegt dat je samenwoont dus eist je schoonmoeder €300 van jou. Als dat is afgesproken toen jullie deze constructie aangingen heeft zij een soort van recht op dat geld. Zij biedt een wederprestatie, namelijk dat jullie bij haar in wonen. Wie dat geld betaald (jij of je vriend) maakt voor haar niet uit. Heb je het al eens van de andere kant bekeken? Ik ken je schoonmoeder natuurlijk niet maar zij ziet twee jonge mensen die weinig inkomen hebben en daarnaast zelfs nog schulden hebben. €100 per maand is best veel als je niet veel te besteden hebt. Misschien wil ze je op deze manier eens laten voelen dat je niet zomaar kunt doen en laten wat je wilt maar dat je bijvoorbeeld eerst moet sparen voor je iets koopt. Jullie willen samenwonen, dat is heel mooi maar de bedoeling is natuurlijk uiteindelijk dat je op eigen benen kunt staan. Voor de €650 euro die je nu maandelijks moet betalen kan dat lang niet. Dan kun je twee dingen doen. Namelijk de maandlasten naar beneden of zorgen dat je meer verdient. De maandlasten naar beneden is niet te doen want dat ben je aan vaste lasten al zo'n beetje kwijt. Om een beetje te kunnen leven zul je dus moeten zorgen voor inkomen. Werk zoeken dus inderdaad. Jullie zijn op de goede weg door een baan te zoeken. Daarmee ben je er niet. Zodra je meer geld te besteden hebt zorg er dan voor dat je daarmee direct je schulden aflost, dat scheelt je maandelijks al 200 euro! En dan met een blij gezicht met €650 en een bosje bloemen naar je schoonmoeder. Sta er eens bij stil dat ze (een groot deel van) haar privé inlevert door jou in huis te nemen, daarvoor heb ik groot respect. Is dit een vooroordeel? Nee, misschien voelt het wel zo maar het is het zeker niet. Probeer dit maar eens en je zal zien hoe trots je bent als je gewoon aan je verplichtingen kan voldoen. Jij wilt samenwonen, dat heeft consequenties en die zul je moeten aanvaarden. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100