Ik heb mijn belastingaangifte voor 4 jaren gedaan maar pas na 1 april. Hoe lang duurt het dan voordat ik het geld op de rekening heb staan?

Ik heb nooit aangifte hoeven doen maar kreeg een brief van de belasting dat ik mogelijk recht op teruggaaf had. Daar heb ik op gereageerd en bleek dat ik nog over meerdere jaren geld terugkreeg. E.e.a. gebeurde echter pas na 1 april. Ik heb 4 juni alles digitaal ingediend.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan het geld met ongeveer 2 maanden verwachten. je krijgt tegen die tijd een brief thuis, heb je die brief binnen, heb je het geld met 3 dagen op je rekening staan

Als je voor 1 april indient, over het afgelopen jaar, dan belooft de belastingdienst je voor een bepaalde datum terug te betalen. Als je later indient dan belooft de Belastingdienst niks en is het afhankelijk van drukte, moeilijkheid van je aangifte etc. Behoudens enkele speciale gevallen, kan je ergens tussen september en april volgend jaar je geld verwachten. Dit omdat ze van april tot september alles erop zetten om de normale tijdig gedane aangiften eerst af te handelen. Je staat als het ware achter in de rij.

Als je geld terug ontvangt, maar dat is nog niet zeker, zal het in jouw geval omstreeks Augustus, September worden. Realiseer je wel als je eenmaal die aangifte hebt gedaan, dat je dat in het vervolg elk jaar moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100