Hoeveel belasting moet ik, als 17-jarige met een full-time baan, betalen?

Ik ga als 17-jarige full-time werk, dit houd dus in dat ik per maand tussen de 1200 tot 2000 euro ga verdienen. Welke belasting moet ik allemaal betalen? Ik werk in de horeca.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe oud je bent en waar je werkt heeft niets met de belasting te maken je betaald gewoon loonbelasting over je inkomen. Met het inkomen bruto wat je noemt betaal je over het bovenste gedeelte max 42%

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/8117...

Als je fulltime gaat werken, moet je loonbelasting betalen en daarnaast ettelijke sociale premies ophoesten voor een aantal verzekeringen zoals WW en WAO. Over het algemeen kun je er - vuistregel - vanuit gaan dat ongeveer een derde tot de helft van je brutoloon daarheen gaat ; in jouw geval dus 400 tot bijna 1000 euro. MAAR : Een deel van die afdrachten kun je, afhankelijk van je situatie en hoeveel je hebt gewerkt, achteraf weer terugkrijgen. Er is een maximum bedrag dat je jaarlijks belastingvrij mag verdienen, dus als er automatisch loonbelasting wordt ingehouden en je werkt niet het hele jaar, heb je vaak recht op teruggaaf. In het staatje in de link kun je uitrekenen wat er netto voor je overschiet in jouw situatie. Toegevoegd na 3 minuten: (Ik heb en paar varianten geprobeerd, en het valt zelfs nog wel mee zie ik ; van 1200 kun je meer dan 1000 overhouden (zonder teruggaaf meegerekend) en van 2000 ruim 1500.

Bronnen:
http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/n...

Als je werkelijk als 17-jarige aan bruto loon € 1.700-€ 2.000 zou gaan krijgen, dan wordt er bij € 1.700 € 286,16 en bij € 2000 € 394,66 ingehouden. Daarbij is al rekening gehouden met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting bij de berekening van de loonheffing voor de gewerkte maanden. A ls je het hele kalenderjaar dit loon hebt dan krijg je weinig of niets aan loonheffing terug. Er is al jarenlang geen belastingvrij inkomen meer. In plaats daarvan krijg je circa € 2.000 belastingkorting per kalenderjaar. Als je 3 maanden werkt dan wordt er ingehouden alsof je dat loon het hele jaar zou krijgen. Je krijgt dan - na aanvraag - bijna alle loonheffing terug. Bij de bron is de belastingmaandtabel 2012 voor werkenden opgenomen, waar je de genoemde bedragen kunt terugvinden.

Bronnen:
http://download.belastingdienst.nl/belasti...

17 Jaar en dan tussen 1200 en 2000 euro? Dan werk je wel heelveel of niet? Of zwart. Het hangt er vanaf je kan het op je loonstrookje zien wat de loonheffing is..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100