Als je een uitkering hebt wat mag je dan bijverdienen?

Toegevoegd na 11 minuten:
het is een wia uitkering

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt aan het soort uitkering. Toegevoegd na 3 minuten: En de uitkeringen waarbij je mag bijverdienen, daar zit meestal een limit aan Toegevoegd na 11 minuten: Bijverdienen met een WIA-uitkering. Ja dat kan, mits u met een aantal zaken rekening houdt.

Zoveel je zelf wil,maar het wordt wel in mindering gebracht op je uitkering.

"Bijverdienen" bij een uitkering is eigenlijk een verkeerde voorstelling van zaken. Spreektaal, dat klopt, maar toch niet helemaal juist. Je mag "verdienen" als je een uitkering hebt. Zoveel je maar wilt. Graag zelfs, want alles wat je zelf kunt verdienen, daar hoeft een uitkerende instantie niet in bij te springen. Het enige waar je op moet letten, is dat je geen werk moet gaan doen dat je volgens je FML niet zou kunnen/mogen doen, omdat je dan mogelijk niet verzekerd bent als je uitvalt met een verergering van je klachten. Voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen geldt dat de hoogte van je uitkering pas wordt aangepast als je boven een bepaalde grens komt met loon uit werk. Zo kan het gebeuren dat je bij vier uur werk per week een uitkering behoudt van dezelfde hoogt, terwijl bij tien uur werken je uitkering wordt verlaagd. De uitkering gaat vaak in klassen omlaag, en bij welk bedrag de uitkering omlaag gaat, hangt af van je arbeidsongeschiktheidspercentage, je laatstverdiende loon, het uren dat je nu gaat werken, en je huidige salaris. UWV heeft een aantal rekenhulpen op hun website staan, die vind je hier: http://www.uwv.nl/Particulieren/algemeen/Rekenhulp_voor_de_hoogte_van_mijn_inkomen.aspx . Daarmee kun je zelf een globale indruk krijgen van je totale inkomen als je een salaris krijg van hoogte x bij uitkering y. Bedenk dat het gaat om globale informatie, pas als je je gegevens naar het UWV stuurt, weet je hoe de definitieve berekening uitvalt.

Het kenmerk van een uitkering is dat je die krijgt als je geen werk kunt vinden of tijdelijk of helemaal niet meer kunt werken. Als je dus wel kunt werken dan wordt dat dus op je uitkering in mindering gebracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100