Kan je collegegeld fiscaal aftrekken als de student het zelf betaalt?

Als ik zelf, als student zijnde, collegegeld ga betalen. Zitten hier dan nog voordelen aan? Kan er nog iets fiscaal worden afgetrokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij mijn weten zijn school kosten terug te vorderen tot een bepaald bedrag...

Collegegeld is fiscaal aftrekbaar maar wat je aan studiefinanciering ontvangt wordt er ook weer afgetrokken + er geld een drempel. Als student zal je waarschijnlijk toch niet boven de drempel zitten waar je belasting voor moet betalen. Je kan vaak al je ingehouden loonheffing terug krijgen en evt dividendbelasting. (Als dat teruggaaf programma zegt dat je teruggave even hoog is als ingehouden loonheffing + dividendbelasting, zal je waarschijnlijk ook niet meer kunnen krijgen.

Bronnen:
http://download.belastingdienst.nl/belasti...
opleiding accountancy 2jaars

Of er een aftrekpost is, hangt af van een aantal factoren. Allereerst of de kosten op jou drukken, maw heb je de kosten zelf betaald. Als dat zo is, kan er verder worden gekeken. Je valt onder de wet van de studiefinanciering. Dan geldt het normbedrag (in het IB-programma komt dit bedrag vanzelf te voorschijn als je de maanden van de studiefinancering intikt / bedrag is ook afhankelijk van HBO/WO of MBO. De verkregen studiefinanciering moet van dit normbedrag afgetrokken worden. Daarna komt nog de drempel: € 500 / vanaf 2013: € 250. Als er dan nog een bedrag boven de streep overblijft is er studiekostenaftrek. NB: als je nog thuis woont en uitsluitend een basisbeurs hebt is er een grote kans op studiekostenaftrek. Toegevoegd na 18 minuten: Of een evtl studiekostenaftrek te verzilveren is hangt helemaal af van je inkomen. * Bij een inkomen van € 0 schuift de aftrekpost door naar een volgend jaar. * Bij een inkomen tot € 6500 wordt de aftrekpost waarschijnlijk niet verzilverd. * Pas bij een inkomen hoger dan € 6500 is er directe verzilvering van de aftrekpost mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100