Belasting, van schijf 3 naar schijf 4, voordelig.?

Hallo,

Wat is het voordeel als je van schijf 3 naar schijf 4 gaat.?
En wat zijn de nadelen.?
Mijn partner werk 36 uur, en ikzelf 25. Nu gaan wij richting de 56000 per jaar.
En hoe zit het met onze hypotheekrente aftrek.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heeft eigenlijk alleen voordelen. Je hebt een hoger inkomen. Ook heb je meer belasting voordeel uit de hypotheek rente aftrek. Het enige nadeel is dat je meer belasting betaald, maar afzetend tegen je inkomen krijg je ook meer binnen. Het feit dat mensen met een hoger inkomen meer voordeel hebben met de hypotheekrente aftrek is juist de reden dat ze er vanaf willen. Zolang dit nog niet gebeurd is stijgt je belastingvoordeel

ten eerste moet ik opmerken dat de belasting per persoon wordt geïnd. als jullie gezamenlijke inkomen richting de 56000 gaat betekend dit dat jullie afzonderlijke inkomen een deel daarvan is en dus ook in een lager tarief wordt afgerekend. daarnaast wordt er belasting geheven over het belastbaar inkomen en niet over het totale inkomen. dit houdt in dat het uiteindelijke tarief bepaald wordt na de aangifte waarbij rekening gehouden is met het inkomen, de aftrekposten en bijtellingen. uiteindelijk wordt de berekende belasting nog verlaagd met heffingskortingen. pas daarna weet je het bedrag dat daadwerkelijk voldaan moet worden. vaak is er dan al meer ingehouden en heb je dus recht op een teruggave. in algemene zin kan je stellen dat inkomen dat valt in een hogere schijf belast wordt tegen een hoger tarief. als er sprake is van aftrekposten zullen deze het belastbaar inkomen weer verlagen. per saldo ontvang je dan ook meer terug van de aftrekposten daarnaast worden bijtellingen ook weer zwaarder belast. een auto van de zaak wordt dan weer duurder.

Een nadeel van een hoger inkomen (verzamelinkomen) is dat er minder recht is op toeslagen. Vanaf € 50.000 is er alleen recht op kindgebonden budget als er meerdere kinderen zijn. U heeft hypotheekrente aftrek. Daardoor heeft u nu waarschijnlijk zorgtoeslag. In jaar 2011 was er recht op zorgtoeslag bij een toetsingsinkomen (verzamelinkomen zorgtoeslagpartners) van maximaal € 54.264. Voor 2012 is dit maximumbedrag door bezuiniging omlaag gegaan naar € 51.691. Mogelijk moet u dus uw zorgtoeslag stopzetten. Kinderopvangtoeslag: Een huishouden met een hoger inkomen krijgt in 2012 en 2013 minder kinderopvangtoeslag door de hogere ouderlijke bijdrage. De bijstelling van de kinderopvangtoeslagtabel betreft met name hogere inkomens vanaf € 50.000 (partners)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100