Ik ben aangenomen bij een opleiding verzorgende IG. Het eerste halfjaar krijg ik dan €347 zakgeld.. maar gaat daar nog belasting af?

Na dat half jaar ga ik gewoon verdienen.
Weet niet of het er mee te maken heeft maar ben 17 jaar oud, bijna 18.

Toegevoegd na 21 uur:
Sorry, ik krijg €347 zakgeld elke maand, een half jaar lang

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in dat halve jaar € 347 zakgeld krijgt, dus minder dan € 60 per maand dan wordt er geen loonheffing ingehouden. Toegevoegd na 25 minuten: Als je € 347 per maand krijgt en geen andere arbeidsinkomsten hebt, dan wordt er ook geen loonheffing ingehouden omdat tot bruto € 544,50 per maand er geen loonheffing (belasting) wordt ingehouden. Zie witte maandtabel onder Bron. Als je daarna meer gaat verdienen dan wordt er wel belasting ingehouden ALSOF JE HET HELE KALENDERJAAR DUS ELKE MAAND dat verdient. ALs je na het kalenderjaar daarover aangifte doet dan worden als het ware alle looninkomsten van het jaar over dat jaar uitgesmeerd en op jaarbasis herberekend. Dan krijg je aardig wat terug.

Bronnen:
http://download.belastingdienst.nl/belasti...

Ja, hier moet je belasting over betalen. Een zakgeldvergoeding valt onder de noemer 'loon' en dus moet je hier nog belasting over afdragen.

Het 'zakgeld' is een vorm van loon valt dus onder het regime van de inkomstenbelasting. Dit betekent dus dat je werkgever het aan zal geven bij de Belastingdienst. Als jij bij je werkgever aangeeft dat je gebruik maakt van loonheffingskorting, dan zal je werkgever hier geen loonheffing op inhouden. Ik raad je aan om aan het einde van het jaar belastingaangifte te doen. Zeer waarschijnlijk krijg je geld terug.

Ken je de studenten- en scholierenregeling? Met dat formulier kan je je werkgever verzoeken geen belasting in te houden door de loonheffingskorting toe te passen gedurende dit half jaar. Zie hieronder.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100