Loonhefffing ingehouden, kan ik dit terugkrijgen?

Ik heb vorig jaar van september tot december stagegelopen. Dus loonheffingskorting stond daar 'aan' zegmaar. Tevens werkte ik bij m'n ouders in het bedrijf (sta gewoon op loonlijst en werk +/- 40 uur per week) In januari was ik klaar met stagelopen, en werk nu alleen nu bij m'n ouders. Nu, 10 maanden later, kom ik erachter dat er bij mijn ouders geen loonheffingskorting bij komt, wat 1/3 scheelt en ik gewoon recht op heb. Kan ik dit bedrag van bijna 1000 euro terugkijken. Ik ben 19 jaar. (mijn vader zou zsm met het loonkantoor contact opnemen, maar wou het graag weten!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt maar bij 1 werkgever loonheffingskorting laten toepassen. Achteraf gezien had je dat 'beter' kunnen doen bij het werk waar je het meeste verdient, maar het maakt niet uit: uiteindelijk wordt het weer verrekend bij de inkomstenbelasting. Er is nu dus inderdaad teveel belasting ingehouden, maar dit kun je terugvragen via de aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen. Of eventueel met een verzoek om een voorlopige aanslag. Wie wat bewaart heeft wat!

Bronnen:
http://belastingdienst.nl/zakelijk/loonhef...

Vul zo snel mogelijk een wijzigingsformulier in voor de loonheffing, zodat je in de toekomst loonheffingskorting hebt bij je ouders. Vul ook zo snel mogelijk een IB-aangifte in over 2010, dit kan tot 5 jaar terug. Als hieruit blijkt dat je recht hebt op een teruggaaf, dan krijg je dit. Heb je een stagevergoeding gekregen? Wanneer je boven een bepaald bedrag aan inkomen zit, krijg je niet meer de volledige 1000 euro terug.

Als jij voor 1 april 2012 straks je IB aangifte, aan de hand van je jaaropgaven, doet, kun je dit gewoon meenemen en krijg je het ook (eventueel) terug. Verder even aan de loonadministratie doorgeven dat je nu de loonheffingskorting wel verrekend wilt zien.

Je kunt de te veel ingehouden loonheffing september en oktober 2011 terugkrijgen door bezwaar te maken tegen die inhoudingen en tevens de loonheffingskorting m.i.v. 1 januari jl via de loonadministratie te claimen. De maanden januari t/m augustus kun je niet terugkrijgen via een voorlopige aanslag maar darvoor dien je begin 2012 aangifte te doen. Met het aangifteprogramma 2010 kun je nu aangifte doen over 2010 en met een beetje geluk heb je omstreeks de jaarwisseling een voorlopige aanslag met een teruggave. NB Je bent zelf verantwoordelijk voor een juiste belastingindeling, dus goed lezen en dat begrijpen voordat je iets tekent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100