ik heb dit jaar 6000euro minder verdient dan vorig jaar (2010)krijg dan belasting terug en hoeveel ?

ik heb in deze peroide ook een uitkering gehad van 1 maand van het uvw en daarna ben ik een stuk minder gaan verdienen

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt de vrag wel verwijderen en hem opnieuw stellen maar het antwoord is het zelfde. Op je loon wordt volgens de tabellen loonbelasting ingehouden. Niet meer omdat je in 2010 meer verdiende. Maar de loonbelasting die je moet betalen over 2011. Dus je krijgt niets terug.

Jazeker kan je terug krijgen maar dit is afhankelijk van je inkomen in verhouding tot de tariefgroep. Heb je vorig jaar met je inkomen in een hogere schijf gezeten dan mag je beide inkomens middelen.

http://www.belastingdienst.nl/download/2711.html Op deze site kan je zien welke gevolgen de wijziging in jouw situatie heeft voor jouw aanslag volgend jaar. Ook kun je zien hoe je die wijziging aan hen kunt doorgeven. Je kunt online een formulier invullen.

Een hoger inkomen in 2010 dan in 2011 geeft geen recht op terugbetaling. Je weet pas na afloop van 2010 wat precies het inkomen 2010 en de ingehouden belasting is, niet eerder. M.b.t. belastingteruggave: Als je nu al denkt te weten wat per inkomstenbron het belastbaar inkomen is met de ingehouden en nog in te houden loonheffing dan kun je met die gegevens en het aangifteprogramma 2010 vrij gemakkelijk een globale berekening maken. De uitkomst voor 2011 zal iets gunstiger zijn. Begin 2012 kun je dan de definitieve berekening maken. Je krijgt een eventuele terugbetaling pas op zijn vroegst over een half jaar terug. Toegevoegd na 15 minuten: De jaartallen in de zin in bovenstaand antwoord zijn onjuist en moeten zijn: Je weet pas na afloop van 2 0 1 1 wat precies het inkomen 2 0 1 1 en de ingehouden belasting is, niet eerder.

Dit is niet te beantwoorden zonder alle getallen te weten. Inclusief wat je nog gaat verdienen en eventuele aftrekposten. Vorig jaar maakt hierbij niet meer uit, alles gaat per jaar. In het algemeen kan ik wel zeggen, dat als je onregelmatig verdient hebt. Dus eerst veel, daarna weinig en vooral bij een tijdje niks, dat je dan leuke bedragen kan terugvragen. Dit komt doordat ze bij de belastingafdracht ervan uitgaan dat je het hele jaar hetzelfde verdient. Omdat je gemiddeld minder per maand verdient dan in de maanden dat je veel verdient, betaal je in die maanden dus teveel. Aan de andere kant betaal je in de maanden dat je weinig verdient, te weinig. In het algemeen betaal je in totaal daardoor wel te veel. Je kan het uitrekenen door alles in te vullen in het Aangifteprogramma 2010 (er zal met 2011 weinig verschil zijn) Je moet dan wel voorspellen, wat je de komende maanden gaat verdienen en betalen aan belasting. Je kan hiervoor de loonstrook van de laatste keer gebruiken voor de komende maanden.

Als je geld terug wilt krijgen van de belasting moet je investeren in een erkend goed doel. Goede doelen zijn namelijk belasting aftrekbaar ^^, maar je moet het wel kunnen aantonen. Maar je betaalt idd. belasting over je inkomen, dus de kans is zeer klein dat je iets terug krijgt! Het systeem werkt namelijk zo: Je hebt een aantal punten die aftrekbaar zijn van de belasting, hierdoor krijg je geld van de belasting. Van dit geld wordt wel weer je verschuldigde belasting afgehaald!! En als jij dus geen geld kunt aftrekken van de belasting, dan kun je ook geen geld terug verwachten. Op de site van de belastingdienst kun je nagaan wat de verschillende aftrekbare posten zijn! Veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100