Als je een auto wint bij de postcodeloterij moet je dan 30% kansbelasting over je prijs betalen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zeer uitgebreid artikel over dit onderwerp kun je vinden op: http://financieel.infonu.nl/belasting/17920-de-belastingdienst-hoe-hoog-is-de-kansspelbelasting.html Ik zou wel willen copypasten maar het mag niet van die mensen. (Auteursrecht en zo.) Nou kom je daar natuurlijk makkelijk doorheen (ForeFox firebug rules) maar waarom zou ik die rechten doorbreken... Anyway, daar wordt ook specifiek ingegaan op de auto. Zo staat er dat je, *als de organisator de belasting niet voor zijn rekening neemt* (dat kan dus wel blijkbaar), inderdaad belasting moet betalen over de auto, wat betekent dat als je dat niet kunt, dat je de auto onmiddellijk weer zult moeten verkopen om de belasting te kunnen betalen. Nou zou ik sowieso een gewonnen auto meteen weer doorverkopen want ey wat moet ik met een auto... Ik ga binnenkort een motor kopen en ik woon in Amsterdam en heb sowieso geen enkele behoefte aan alle zorgen die bij een auto komen kijken :) Maar dat is mijn mening.

boven de 450 euro (vroeger 1000 gulden)moet kansspel belasting worden betaalt , dus ik vrees dat jou (nieuwe)auto net iets duurder uitvalt maar eerlijk weet ik ook niet of deze regel op geschenk prijzen van toepassing is maar ben bang van wel bij de staatsloterij is bij de prijzen de belasting al verrekend maar een auto van de staatloterij heb ik nog niet van gehoord

Nee, geen 30% maar 29%..... Scheelt weer een hele procent...

Info Postcodeloterij: Geldprijzen tot € 454,- zijn belastingvrij. Daarboven worden alle geldprijzen belast met 29% kansspelbelasting. Deze wordt door de Nationale Postcode Loterij afgedragen. U ontvangt dus het nettobedrag op uw rekening. Dus alleen kansspelbelasting over prijzen in geld. Toegevoegd na 5 uur: Vreemd dat er op de site van de Postcodeloterij niets over is gevonden. Toegevoegd na 14 uur: Als je via een omweg zoekt, dus niet eerst naar de postcodeloterij (zie suggestie fisbel) dan blijkt uitdrukkelijk : geen kansspelbelasting bij naturaprijzen. Dus min is onterecht.

Bronnen:
http://www.postcodeloterij.nl/web/show/sea...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100