Kan ik op deze manier reiskosten aftrekken bij de belastingdienst?

Bij mijn nieuwe werkgever hebben ze geen reiskosten vergoeding, wel is er een fiscaal voordeel regeling. Hierbij kan ik een deel van mijn vakantiegeld belastingvrij laten uitkeren. Hierbij kan ik 0.16 cent per gereisde kilometer belastingvrij laten uitkeren, wat bij mij per jaar neerkomt op €850 euro. Normaal zou ik hierover 42% belasting betalen en dus maar €493 euro ontvangen. Dit is dus een voordeel van €357

Mijn werkelijke kosten zijn 1005.48 per jaar, kan ik dit of een deel hiervan dan ook nog aftrekken bij de belasting?

Toegevoegd na 4 minuten:
Edit: Ik reis met openbaar vervoer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is afhankelijk van de afstand en frequentie van reizen. Wat u mag aftrekken staat hier: http://www.belastingdienst.nl/particulier/alsugaatreizennaaruwwerk/alsugaatreizennaaruwwerk-03.html#P26_2273 http://www.belastingdienst.nl/particulier/alsugaatreizennaaruwwerk/alsugaatreizennaaruwwerk-01.html U reist met het openbaar vervoer naar uw werk Reist u met het openbaar vervoer tussen uw woning en uw werk? Dan mag u onder bepaalde voorwaarden een vast bedrag aftrekken van uw inkomen. U mag niet de werkelijk gemaakte kosten aftrekken. Als u van uw werkgever een vergoeding ontvangt voor uw reiskosten per openbaar vervoer, moet u de vergoeding van dit vaste bedrag aftrekken. Het vaste bedrag dat u jaarlijks mag aftrekken, staat in de Tabel reisaftrek openbaar vervoer.

De zogenaamde fiscaal voordeelregeling reiskosten van je werkgever is een zogenaamde JBFregeling en klopt niet. Als je werkgever een deel van het vakantiegeld belastingvrij uitkeert als reiskostenvergoeding dan is dat reiskostenvergoeding en geen vakantiegeld. Wettelijk is het vakantiegeld 8 %, dus dan heb je (belast) nog recht op het vakantiegeld dat als reiskostenvergoeding is uitgekeerd. Toegevoegd na 4 minuten: Sinds 1 januari is er voor vergoeding van Werkgever aan Werknemer een nieuwe regeling. Zie bron.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/loo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100