Meer belasting betalen over uitbetaalde vakantiedagen of extra gewerkte dagen?

Hoi, wanneer je nog veel vakantiedagen hebt staan of extra dagen hebt gewerkt, is het best aantrekkelijk deze uit te laten betalen. Maar is het inderdaad zo dat je hier meer belasting over betaalt dan over gewone gewerkte uren die uitbetaald worden? Ik hoor het graag want in mijn omgeving lopen de meningen hierover erg uiteen. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op uitbetaling van vakantiedagen wordt het bijzonder tarief toegepast om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar te weinig belasting hebt betaald. Aan het eind van het jaar heb je één totale loonsom met daarop één totaalbedrag aan loonheffing. Je betaalt over het totaal dus niet meer dan nodig. Mocht blijken dat ten onrechte het te hoge tarief is toegepast, dan kun je het teveel betaalde terug vragen. De schijven zijn (bij benadering) 0-19000 -> 33% 19000-33000 -> 41,95% 33000-56000 -> 42% 56000> 52%

Bruto worden vakantiedagen tegen 100% uitbetaald. Werk op bijzondere tijden en overwerk vaak tegen 150% of 200%. Netto: Vaak hoor je dat vakantiegeld tegen een vast hoog tarief worden belast. Het is echter het tarief bijzondere beloningen en dat spoort met het loonheffingtarief dat voor het vast maandsalaris wordt toegepast. Het wordt berekend alsof de vakantiedagengeld over je vaste maandsalarissen wordt uitgesmeerd. Loonheffing is voorlopig. De AHK komt bij elke loonbetaling in mindering op de belasting van het maandsalaris. Dus die heb je al binnen. De algemene heffingskorting (AHK), een korting op de inhouding belasting, geldt voor iedereen. (Daarnaast is er arbeidskorting als je in loondienst arbeid verricht). Als je begin volgend jaar de proefberekening van de aangifte inkomstenbelasting 2011 maakt, kun je zien hoeveel je bij aangifte dus eindafrekening terug zou krijgen of niet. Zie voor belasting bijzonder beloningen de laatste bladzijde van de link onder Bron:

Bronnen:
http://download.belastingdienst.nl/belasti...
http://www.goeievraag.nl/vraag/houd-meeste...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100