Buurman is gepensioneerd. Zijn werkgever, het Bisdom van de Katholieke Kerk, blijkt meer dan 12 jaar geen aow-premie te hebben afgedragen. Wat nu?

Buurman Peter heeft lang als koster gewerkt in de plaatselijke kerk.
Nu hij gepensioneerd is blijkt opeens dat zijn werkgever, het Bisdom, nooit de aow premie voor hem heeft betaald
en wordt hij gekort...
Hoe moet hij nu handelen om één en ander recht gezet te krijgen?

Vriendelijk dank voor jullie advies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om AOW te krijgen hoef je geen AOWpremie te hebben betaald. Iedereen die in Nederland woont is verzekerd, ongeacht de hoogte van je inkomen. Voor elk jaar dat je van je 15e tot je 65e in Nederland woont, krijg je 2 %, samen 50 x 2 % is 100%. Als je echter pensioenpremie bedoelt, dan is de werkgever inderdaad verplicht pensioenpremie af te dragen, al dan niet na inhouding. Je kunt het probleem voorleggen aan Stichting De Ombudsman in Hilversum. Die zorgt ook voor juridische bijstand (zie de Belbus bij Kassa). Tegenwoordig is er het tv-programma van de ombudsman van de VARA. Beide mogelijkheden verenigen het voordeel van deskundigheid en de macht van de publiciteit.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/ho...

Aansprakelijk stellen , je rechtsbijstand of een advocaat nemen.

Aow premie heeft hier niets mee te maken je zult zijn pensioenpremie bedoelen.

Flink veel ruchtbaarheid aan geven. De Katholieke Kerk kan zich toch niet nog meer schandalen veroorloven? Bisdom bellen en schrijven Als ze onbehoorlijk reageren dan de krant bellen. Alles wat gezegd en geschreven wordt bewaren: een dossier aanleggen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100