Huurtoeslag teveel gekregen, moet ik dit ook doorgeven aan de woningbouwvereniging? (zie uitleg)

Door verschillende wijzigingen in mijn inkomen heb ik afgelopen jaar teveel huurtoeslag ontvangen. Nou gaat hier de huurtoeslag regelrecht naar de woningbouw vereniging, moet ik het daar ook melden dat ik teveel ontvangen heb?

Kan ik dit ook veranderen, dat ik zelf de huurtoeslag krijg, of mag een woningbouwvereniging je verplichten om dit rechtstreeks bij hun aan te laten komen. Volgens de woningbouw vereniging is dat bij hun nou eenmaal de regel en is het voor iedereen zo.
Het probleem is dat ik het nogal onoverzichtelijk vind op deze manier. Ik heb geen inzicht in de hoogte van mijn huurtoeslag op deze manier, omdat ik geen vast inkomen heb wijzigt dit nog al eens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteraard kun je aangeven dat je huurtoeslag zelf wilt ontvangen. Vul de wijziging in via de website toeslagen en informeer de wbv daarover. Voor de wbv is het aantrekkelijk om de huurtoeslag rechtstreeks te ontvangen. Voor jouw inzicht en de beheersbaarheid is het m.i. beter als je het zelf in de gaten kunt houden.

De huurtoeslag (tegemoetkoming in de huurlasten) krijg je van de gemeente en kan aan jou als huurder overgedragen worden of aan de verhuurder. Deze tegemoetkoming word door de belasting verrekend en zal dus op de hoogte zijn waardoor je indien je teveel ontvangen hebt waarop het weer aan jou verrekend word. met andere woorden, teveel ontvangen zul je moeten terug betalen!! Ik zou zeker contact opnemen met de verhuurder aangezien zij dit bedrag ontvangen en met de gemeente om dit zo spoedig mogelijk te regelen om de zogenaamde schuld niet te hoog te laten oplopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100