Als je ouders de lotery winnen hoeveel geld maag jij daar dan van krijgen? Is er een grens bijvoorbeeld per maand 2500 euro ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

inprincipe niks, moet je met je ouders overleggen.

Ze mogen je geven wat ze willen, niks, of veel, of elke maand iets - maar afhankelijk van het bedrag dat ze gewonnen hebben en hun belastingsituatie kan geld aan jou geven allerlei gevolgen hebben. Dus mocht deze situatie zich voordoen, dan zouden je ouders er verstandig aan doen zich goed te laten adviseren. Ze kunnen natuurlijk ook voor jou een spaarrekening openen en daar elke maand geld op zetten.

Via de belastingdienst kun je opvragen wat het maximale jaarlijkse schenkingsbedrag is van ouder aan kind en er is ook 1malig een groot bedrag te schenken, buiten 't jaarlijkse bedrag om.

Je mag per maand een bepaald bedrag belastingvrij aan je kinderen of naasten geven. Het zou dus waarschijnlijk in fases moeten. Anders gaat een deel naar de belasting.

Voor 2011 eenmalig 5030 euro. Of een vrij bedrag minus 5030 euro met dan 10% schenkingsrecht. Wel opgeven dan.

Je ouders kunnen jou/jij geven wat ze willen, variërend tussen niets en alles. Er is geen wet die het schenken van geld beperkt. Wel is er mogelijk sprake van verschuldigde schenkbelasting, maar dat is je vraag niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100