Hoe betalen voor een nieuwe bankpas?

Ik heb laatst een nieuwe bankpas aangevraagd omdat de oude kwijt was. Bij de aanvraag stond dat de pas 3,50 euro kost (Rabobank). Nu zo'n 2 weken later heb ik er niks over gehoord en er is niks afgeschreven. Mij vraag is dus, gaat dit nog gebeuren? Heeft er iemand ervaring mee? Dankuwel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bankpas kwijt? Zo werkt het bij de Rabobank. Betaalpas vervangen: Log in bij de Rabo App via de knop ‘Betaalpas vervangen’ hieronder of ga naar 'Betaalpas' onder Zelf regelen en kies 'Nieuwe pas aanvragen'. Je krijgt een online formulier te zien. Vul daar je gegevens en de reden van aanvraag in. Kies ‘Bevestigen’. Als de aanvraag is gelukt krijg je de nieuwe betaalpas binnen drie werkdagen in huis. Deze kost € 3,95. Dus geen € 3,50 zoals in deze vraag staat. https://www.rabobank.nl/particulieren/betalen/service/bankpas/nieuwe-bankpas-aanvragen/ Zolang er geen bedrag van de bankrekening is afgeschreven gebeurt er niets.Bij twijfel of de aanvraag goed is aangekomen kun je contact opnemen met de Rabobank. Voor algemene vragen is er een 088 nummer. https://www.rabobank.nl/particulieren/contact/telefoonnummers/

Toegevoegd op 17 augustus 2020 07:10: tekst
Bronnen:
https://www.rabobank.nl/particulieren/beta...

De kosten worden automatisch van je rekening afgeschreven tegelijk met de andere kosten voor je betaalpakket. Als je een jongerenrekening hebt of een studentenrekening, dan heb je in principe geen vaste maandelijkse kosten. Maar ook dan zal de bijdrage voor je nieuwe bankpas aan het eind van de maand / begin van de volgende maand worden afgeschreven. Je hoeft dus zelf niets te doen om de pas te betalen en kunt de nieuwe bankpas meteen gebruiken als je die per post ontvangt. Ik heb zelf een paar maanden geleden een nieuwe pas aangevraagd. De kosten werden geïncasseerd bij mijn eerstvolgende betaling van de maandelijkse vaste kosten van mijn rekening. Ik neem aan dat bij een gratis rekening (jongeren of studenten) ook per eerstvolgende maand het bedrag voor de nieuwe pas wordt afgeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100