Kun je ook internetbankieren zonder smartphone?

Bij steeds meer banken gaat inloggen alleen nog maar mogelijk worden via een "app".
Nu ben ik redelijk van de oude stempel en heb een prehistorisch prepaid telefoontje voor noodgevallen (die ik eigenlijk nooit gebruik). Maar ik vrees dat er niet meer aan te ontkomen valt om zo'n ding aan te schaffen als ik nog wil blijven bankieren.
Ben ik verplicht om bij zo'n smartphone een abonnement te nemen, of kan ik zo'n ding ook via mijn wifi netwerk thuis gebruiken zónder abonnement? Ik heb namelijk nooit iets te bellen buiten de deur!. Of zou een android tablet een betere optie zijn?
Het moge duidelijk zijn, ik ben een complete NUL (in hoofdletters!) op smartphone gebied. Daarom plaats ik deze vraag ook hier, want het lijkt alsof ik de enige Nederlander ben die nog niet zo'n ding heeft!...

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat je prima kunt internet bankieren bij zowel de rabobank als de abn zonder een smartphone. Ik gebruik het niet en ik ben door de bank ook nog niet op de hoogte gesteld dat het nodig zou zijn in de toekomst.

Ik ben zelf klant bij de ABNAMRO, en gebruik uit principe mijn telefoon niet om te bankieren. Maar al mijn bankzaken kan ik prima regelen via internet. De ABNAMRO heeft daarvoor de zogenaam e.dentifier. Dat is een apparaatje, dat je samen met je betaalpas gebruikt om codes te genereren. De ING en de Rabo Bank maken gebruik van een scanner, waarmee je een gekleurde QR-code scant om codes te genereren.

Bronnen:
https://www.abnamro.nl/nl/prive/speciaal-v...
https://www.ing.nl/particulier/zoeken.html...
https://www.startpagina.nl/v/financien/ban...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100